-

Sahil projesi kapsamında sahil şeridine yatay olarak yapılan duvar, çok eleştiri almıştı. Son yaşanan fırtına ile duvarın kum tutucu görevi net bir şekilde ortaya çıktı. Proje alanına yapılan kum tutucu duvarın planlanan görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini açıklayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Anlamsız eleştiriler aldık ama amacımız belliydi. Her yıl kamyonlar dolusu boşa giden, yok olan altın kumumuzu artık kaybetmeyi istemiyorduk” dedi.

ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

“Bu kum kayıpları bölgede denize girecekler için ciddi bir sorun oluşturduğu gibi Karasu’nun imajı için de bir dezavantaj yaratıyor” diyen Sarı, “Projemizde eleştiriler alsak da sahile geçiş için belirli noktalar ayırarak kum tutucu duvarımızı tamamladık. Bu duvarı yürüyüş platformuyla da birleştirerek estetik kattık ve yüksekliğini kaybettirdik” ifadelerini kullandı.

PROJE MEYVELERİNİ VERDİ

Başkan Sarı, “Geçtiğimiz gün kuzey bölgesinden esen şiddetli rüzgâr ile kum fırtınasıyla karşı karşıya kaldık. Rüzgâr sonrasında yaptığımız incelemelerde proje alanımıza plaj bölgemizden kumun hiç gelmediğini ve proje alanımız dışındaki bölgelerde ise cadde üzerinde kum adacıklarının olduğunu gördük. Bu da demek oluyor ki sahil projemiz meyvelerini vermeye başladı” şeklinde konuştu.