KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Esra Angün'ün haberi


Sıkça artan sorulardan biri olan “Eski ehliyetlerin son değişim süresi ne zaman?” şeklinde sorulan sorulara açıklık getiren Karasu İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Türe, “1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değişim süresi bakanlığımızca 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldı. 2016 yılıyla birlikte yürürlüğe giren düzenlemelerin ardından, yeni ehliyetler başvuru sahiplerine gönderilmeye başlandı. Ehliyet yenileme işlemini henüz gerçekleştirmemiş olan vatandaşlarınsa, eski ehliyetler konusunda acele etmelerini gerektiren bir durum bulunmuyor. Zira yeni ehliyetler 5 yıllık bir geçiş süresi sonunda zorunlu hale gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Geçici sürücü belgesi verilecek

 

Ehliyet yenileme işlemlerinin nasıl yapıldığına ilişkin açıklamalarda da bulunan Müdür Hayriye Türe, “E-Randevu sistemi üzerinden yapılan başvurular sonrasında sizden iletişim maili istenecek. Mail adresinize gelen onay sorgusu ardından talebiniz sisteme işlenecek. Onay kodu ve sizden talep edilen evraklarla birlikte Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü‘ne giderek belgelerinizi onaylatmanız ardından sizden bir form doldurmanız istenecek ve ardından eski ehliyetiniz alınacak” dedi. 15 gün içerisinde çipli ehliyetin teslim edileceğini belirten Türe, yeni ehliyet kartının teslim süresine kadar geçici sürücü belgesi verileceğini de sözlerine ekledi.

 

15 lira ücret ödenecek

 

Yeni ehliyetler için gerekli evrakları sıralayan Hayriye Türe, “Bunun için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, sürücü sağlık raporu, kan gurunu belirtir belge veya yazılı beyan ve 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf gerekiyor” şeklinde konuştu. Eski ehliyetlerin değişim ücretinin 15 lira olduğu ifadelerine de yer veren Müdür Türe, “Belirlenen bedel, vergi dairelerine veya bankalara yatırılacak. Ardından ifade ettiğimiz evraklarla birlikte ödeme makbuzunu alarak kişi kurumumuza başvuruda bulunabilecek. Yapılan başvuruların ardından 15 günlük süreç içerisinde ehliyetler adreslere posta yoluyla teslim edilmiş olacak” diyerek konuşmalarına son verdi.