Ali İnci’nin protokolün en önünde kendisine yer bulmasının devlet gelenekleri ile örtüşmediğini söyleyen İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, “Sizin resmi bir sıfatınız yok. Devlet töreninde öne oturmak had aşımı. Ancak bunun ötesinde protokolde olmaması gereken kişiye yer veren İlçe Milli Eğitim Müdürü de kendini sorgulamalıdır. Protokolde terk ettiği yer kendisine ait değildir. Bir kuruma aittir. Kurumun koltuğunu şahıslara terk etmek devlet adabı ile bağdaşmaz” dedi.

HELVACI, DEVLETİ SİYASETE EZDİRMEMELİ

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın da durumun farkında olmasına rağmen duruma müdahil olmadığını söyleyen Sarıoğlu, “Sayın Kaymakam, duruma müdahil olmayarak kabullenmiştir. İktidar partisinin milletvekili adayı olmasından dolayı muhtemelen çekinmiş, kendi koltuğunun gideceğinden endişe etmiş de olabilir. Ancak devlet yönetmek korkusuz olmayı, devletin kurallarını kim olursa olsun, kime karşı olursa olsun uygulamayı gerektirir. Bu noktada Kaymakam Bey de kendi tutumunu sorgulamalı, devleti siyasete ezdirmemelidir” diye konuştu.

MİLLETİMİZ BUNLARI GÖRECEK VE DEĞERLENDİRECEK

“Karasu Şehir Stadı’nda meydana gelen krizin farklı bir değerlendirmesini yapalım. Diyelim ki muhalefet partili bir milletvekili protokole girdi, Kaymakam Bey’in tepkisi ne olurdu” diye soran Hasan Sarıoğlu, “Bir kere yer veren daire amirinin müdürlüğü kalır mıydı? Kaymakam Bey bu denli sessiz kalır ve durumu kabullenir miydi” diye sordu. “Ali İnci’nin henüz milletvekili dahi seçilmeden yaptığı bu hamle milletvekili olduktan sonra yapacaklarının işaretidir” diyen Sarıoğlu, “Milletimiz bunları görecek ve değerlendirmesini de 14 Mayıs’ta buna göre yapacaktır” ifadelerini kullandı.