Pazartesi günü Karasu Şehir Stadı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi. Tören, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Başkan İshak Sarı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Akabinde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

TEK ÇOCUK BAYRAMI

Törende Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’da konuşma yaptı. Turhan, “Bugün 103 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan ilk Milli Meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra ilçemize yerleşen misafir öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün arkadaşlarınızla hep birlikte güzel anlar yaşamınızı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkların, dostlukların, kardeşliklerin oluşmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÖSTERİ VE ŞİİRLER

Müdür Turhan’ın konuşmasının ardından, halk oyunları gösterisi ve şiirler okundu. Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu, Karasu Anaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri törende halk oyunları gösterini sergiledi. Törende ayrıca Özel Eğitim Uygulama Okulu Birinci Kademe öğrencilerinden Ecemsu Budak “Çocuk Bayramı Günü” adlı şiirini okudu. Budak’ın şiiri izleyicilerinden büyük alkış aldı. Programda Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Beren Acıbal ’23 Nisan’, İnönü İlkokulu öğrencilerinden Mustafa Uras Rizeli ‘23 Nisan’, Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Beren Emecan’ı ’23 Nisan kutlu olsun’, Özel Karasu Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Arhan Cihan Ekşi ise ‘Egemenlik ulusundur’ adlı şiirini seslendirdi. Yalı İlkokulu öğrencileri ise rond gösterisini sundu.

ORTAOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler içinde ödül töreni düzenlendi. Ortaokullar arası resim yarışmasında birinci Özel Özşen Ortaokulu’ndan Ecrin Yıldırım, ikinci Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ecrin Altığ, üçüncü Namık Kemal İHO öğrencisi Şevval Özkan oldu. İlkokullar arası resim yarışmasında ise birinci Yalı İlkokulu’ndan Şefik Demir Parlak, ikinci İnönü İlkokulu’ndan Cemre Naz Doğan, üçüncü olan Özel Karasu Koleji İlkokulu’ndan Behlül Yüşa Aral oldu. Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkan İshak Sarı ve ilçe protokolü takdim etti.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Ödül töreninin ardından Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Mehteran Takımı gösterisini sundu. Program, Aziziye İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan final gösterisi ile sona erdi. Gösteri sonunda öğrenciler hem Türk Bayrağı açtı hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini açtı ve ardından kırmızı-beyaz balonları gökyüzüne bıraktı. Öğrencilerin gösterileri ise tribünde yer alan izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi