Karasu Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle hastane Diyabet Eğitim Hemşiresi Badem Serdaroğlu Ortaş ve personeller tarafından ‘Diyabeti fark et’ sloganıyla stant açıldı. Stantta, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık oluşturmak amacıyla kan glukoz ölçümü yapıldı, meyve ikramı edildi ve hastalara bilgilendirmeler yapıldı.

EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU

Hastane Başhekimi Uzm.Dr.Oğuzhan Bodur yaptığı açıklamada, “Diyabet tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Kan şekeri düzeyinin yüksek seyretmesi ve hastalığın komplikasyonlarının tüm organlara ciddi zararlar verdiği bilinmektedir. Tüm bu riskli durumlara rağmen beslenme ve yaşam tarzı değişikliğinin diyabetin kontrol altına alınmasında önemi büyüktür” dedi.

HABERDAR DEĞİLLER

“Türkiye’de her yıl bir milyondan fazla kişi diyabet nedeniyle hayatını kaybediyor” diyen Başhekim Oğuzhan Bodur, “Hastalığın risklerine rağmen insanların yarısı diyabetli olduğundan haberdar değil. Halbuki yaşam tarzını değiştirmek çoğu kez diyabetin sebep olduğu diğer hastalıklardan korunmayı sağlıyor. Etkinliğimizin diyabet hastalığının farkındalığı konusunda etkili olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.