-

İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken Karasu’nun yüksek kesimlerinde ise 1 metreye kadar ulaştı. Kar kalınlığı 80 santimetreyi aşan Kurudere Mahallesi’nin yollarının büyük bir kısmı kapandı. Gün içerisinde üç hastaya müdahale etmek isteyen sağlık ekipleri zor anlar yaşadı.

Hasta taşıyan ambulans, yolda mahsur kalınca yardımına mahalle sakinleri ve Kurudere Orman Kalkındırma Kooperatifi personeli yetişti.

Kurudere Mahallesi’nde doğum yapmak üzere olan bir hastayı alan 112 acil ekipleri, yolda mahsur kaldı. Ambulans ilerleyemeyince Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, mahalle sakinleri ve Kurudere Orman Kalkındırma Kooperatifi duruma el attı.

Doğum yapmak üzere olan hastanın durumu ağırlaşınca Karasu Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıkan sağlık ekipleri rotayı Sakarya’ya çevirdi. Hastanın direkt Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

“Yollarımız, kar etkisini gösterdiği günden beri kapalı. Bunun için büyük mücadele veriyoruz” diyen Muhtar Emanet, “Karasu Belediyesi ekipleri yolları açıyor, yeniden kapanıyor. Yolda mahsur kalan ambulans ve SEDAŞ arıza müdahale aracına da kooperatif personeli ve iş makinası ile müdahale ederek hastalarımızı hastaneye yetiştirmeye çalıştık” dedi.

“Belediyeden mazot desteği de istedik. Şu ana kadar 150 litre mazot desteğinde bulundular. Teşekkür ederiz” şeklinde konuşan Muhtar Emanet, SEDAŞ’ın yoğun kar yağışı nedeniyle yetersiz kaldığını ve mahallede elektriğin olmadığını da sözlerine ekledi.