Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ve Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrencinin katılımıyla yürüyüş düzelendi. Karasu Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüş Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda sona erdi. Ellerinde pankartlarla yürüyen katılımcılar zaman zaman alkış tutarak ruh sağlığına dikkat çekti.

PSİKOLOJİK DESTEK

Parkta kurulan stantta Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin kısa bir konuşma yaptı. Akabinde ise Psikolog Rümeysa Hacıismailoğlu öğrencileri bilgilendiren konuşmasını gerçekleştirdi. Hacıismailoğlu, “Dünya sağlık örgütüne göre sağlık dediğimiz kavramın içerisinde sadece fiziksel anlamda iyi oluş değil, aynı zamanda ruhsal anlamda da iyi oluş ve tamamlanmışlık var. Biz nasıl ki bir hastalığa yakalandığımızda doktora gidebiliyorsak ruhumuzda da böyle bir problem olduğunda bir sıkıntımız olduğunda psikolojik bir destek alabilmemiz gerekiyor” sözlerini kullandı.

KİMSEYİ DAMGALAMAYIN

İnsanların ruhsal anlamda destek almasının önündeki en büyük engelin “Damgalanma” kelimesi olduğunun altını çizen Psikolog Hacıismailoğlu, “Ruhsal sıkıntı yaşayan insanlara karşı oluşturduğumuz olumsuz tutumların önüne geçmeliyiz. Ön yargılarımızı ve bunu espri konusu yapmayı bırakmalıyız. Etrafımızdaki insanlara baktığımızda hatta aynaya baktığımızda ruh sağlığımız ile ilgili sıkıntıyı hissedebiliriz. Bunu hissettiğimiz anda da mutlaka ruhsal destek almamız gerekiyor” vurgusunu yaptı. Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara bilgilendirme broşürü de dağıtıldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi