Kocaali ve Kaynarca başta olmak üzere kuzey ilçelerinin bağlantı yolu üzerinde olan, özellikle Karasu Limanı için lojistik firmalarının kullanımına yönelik olarak yapılan ve Karasu Belediyesi tarafından çalıştırılacak olan lojistik merkezi ve tır parkı gün sayıyor.

 

Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan ile birlikte Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’a tır parkını gezdiren ve bilgi veren Belediye Başkanı İshak Sarı, tır şoförlerinin istekleri doğrultusunda yapımına başlanan tır parkının üç ayda tamamlandığını söyledi.

 

BÜYÜK SORUN ORTADAN KALKIYOR

 

Nakliye ve lojistik firmalarına ait tırların ilçe merkezinde park yapmasının ve bu nedenle yaşanan trafik sorunun ortadan kalkacağını belirten Başkan Sarı, “Liman önündeki tırların yol kenarına park etmesi de son bulacak. Böylece çevre sorunu da yaşanmayacak” dedi.

 

Tır şoförlerinin sorunlarına kulak verdikten sonra ortak istekleri olan tır parkını Karasu’ya kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyleyen İshak Sarı, “Üç ay gibi kısa sürede bu taleplere yanıt verdik. Tırlar, yol kenarlarından kalkacak, ilçenin büyk bir sorunu da çözülmüş olacak” diye konuştu.

 

Tır şoförlerinin yol kenarında hem park hem de konaklama yapmasının bazı sorunları da beraberinde getirdiğini belirten ve bu sorunu ortadan kaldıracak olan tır parkının ilçeye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Aziz Mercan da “Şoför esnafımız hem sosyal tesise kavuşacak hem de güvenli bir alanda konaklama imkanları olacak” şeklinde konuştu.

 

PARK ALANINDAN FOTOĞRAFLAR: