-

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği “İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması” sonuçları belli oldu. Cuma günü Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda ödül töreni gerçekleştirildi.

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla bin 353 yarışmacının video gönderdiği il genelindeki yarışmada ilçe olarak Karasu, okul olarak da Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu, en fazla katılımı sağlayan okul olarak dikkat çekti.

İLK ONDA YER ALDILAR

İlk on kişinin ödül aldığı yarışmada ilkokullar kategorisinde Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'ndan Esila Sandalcı beşinci, aynı okuldan Naz Elvin Gençbay sekizinci oldu. Ortaokulla kategorisinde Afşin Bey Koleji'nden Ahmet Efe Açıkgöz ikinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'ndan Esmanur Oktay dokuzuncu oldu.

Liselerde ise Karasu Atatürk Anadolu Lisesi'nden Sümeyye Depe ikinci, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi'nden Birsen Bozan yedinci ve Karasu Anadolu Lisesi'nden Fatma Zehra Uzun onuncu oldu. Ayrıca en fazla katılım gösteren ilçe olarak Karasu adına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç'a ve okul olarak da Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu Müdürü Ahmet Ova'ya plaket takdim edildi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Sakarya Vali Yardımcısı Murat Karasu, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Hasan Başiş, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Hilmi Kızılcık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile şube müdürleri verdi.