-

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu tarafından başlatılan 'Our colors And We' adlı projeye Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Romanya ile Portekiz’den 68 öğrenci ve 12 eğitimci katıldı. Proje Koordinatörü olan okulun İngilizce Öğretmeni Öğretmeni Nesrin Kayım Yıldırım, “İki yıldır etkisi altında olduğumuz pandemi sürecinde oluşan sorunlara çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin amacının pandemi sürecinde evde geçirilen sürenin uzamasıyla öğrenciler üzerinde oluşan olumsuz etkinin önüne geçmek olduğuna vurgu yapan Nesrin Kayım Yıldırım, “Öğrencilerin, daha güvenilir ortamda sosyalleşmesini sağlamak, İngilizce’yi kullanarak web2 araçlarını kullandırmak ve öğrencinin özgüvenini geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR ÖN PLANDA

Proje kapsamında kültürel temalı çalışmalar yapıldığı, ülkelerin yerel yemekleri, bayramları, dansları, düğünleri ile gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı çalışmalara imza atıldığı da belirtildi. Nesrin Kayım Yıldırım, “Dört ülkeyle beraber yürüttüğümüz proje, Mayıs ayının sonunda tamamlanacak” diye konuştu.

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Bülbül, “Pandemi, dünya genelinde eğitim öğretimi zorlaştırdı. Çocuklarımız, vakitlerini ekran karşısında geçiriyor. Bu tarz çalışmalarla bu sürenin daha verimli geçirilmesi sağlanıyor. Çalışmalarından dolayı öğretmenimiz Nesrin Kayım Yıldırım’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.