KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakarya’da bir ilke daha imza attı. 3D yazıcı ile yüze takılan siperlikli maske üretimine geçen meslek lisesinde ayda bin 500 siperlikli maske üretilmesi hedefleniyor. Okulun Bilişim Teknolojileri Alanı tarafından başlayan 3D üretimde, ilk numuneler göz doldurdu. Üç adet 3D yazıcı ile üretim yapılan okul, dezenfektan üretimi ve sonrasında kurulan kimya atölyesinin ardından Sakarya genelinde ikinci kez bir ilki başaran meslek lisesi olarak dikkat çekti.

 

Hedef bin 500 adet

 

Üretim sorumlusu Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Mehmet Çiftçi, “Bu süreçte meslek liseleri olarak daha ne yapabiliriz diye araştırma yaptık. Sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu bir ürün olan siperlikli maske üretimine ihtiyaç odluğunu görünce elimizde bulunan üç adet 3D yazıcımız ile üretime geçtik” dedi. Günde 50 adet siperlikli maske ürettiklerini belirten Mehmet Çiftçi, “Aylık bin 500 adet maske üretimini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Üzerimize düşeni yaparız

 

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aydoğan ise okulun kimya teknolojileri alanı tarafından üretilen dezenfektan maddesinin ardından şimdi de bilişim teknolojileri alanı tarafından 3D siperlikli maske üretimine geçtiklerini ve bir aydan beri tam gün mesai yaptıklarını söyledi. İlk parti üretimi devlet hastanesine teslim ettiklerini belirten Aydoğan, “Kritik bir süreçteyiz. Salgını yenmek için meslek liseleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Özveriyle çalışılıyor

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, üretimi yerinde inceledi ve bilgi aldı. Mesleki eğitim alanında önemli bir adımın atıldığını belirten Turhan, “Salgın döneminde meslek liseleri büyük adımlar attı. Okulumuz da bu süreçte başarı iki çalışmaya imza attı. Üretim sorumlusu öğretmenimiz Mehmet Çiftçi, zaman zaman evine dahi gitmeden siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Özverili çalışmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Üretim katlanacak

 

Yaklaşık 20 gün içerisinde faaliyete geçecek olan kimya atölyesinde ilk etapta dezenfektanın yanı sıra üç temizlik ürününün de üretimini yapacaklarını belirten Çetin Turhan, “Kimya teknolojileri alanı olarak 22 çeşit ürün üreteceğiz. Şehir içi siparişlerin haricinde şehir dışından da siparişleri yetiştirecek güce sahibiz. Atölyemiz faaliyete geçtiğinde yurt dışından gelen siparişlere de yanıt verebileceğiz. Meslek liselerine olan ilgi bu süreçte daha da arttı ve meslek liselerinin önemini bir ekz daha görmüş olduk” diye konuştu.

 

ÜRETİME AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: