Pazartesi günü Emniyet Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü Kaymakamlık binası önünde düzenlenen çelenk töreni kutlandı. Törenin sunuculuğunu Polis Memuru Zehra Akın yaptı. Tören Karasu İlçe Emniyet Müdürü 2. Emniyet Müdürü Halil Akyol’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Akabinde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

GÜVENLİK HİZMETİ

Programda Müdür Akyol, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Akyol, “Polis teşkilatımız, 178 yıllık tarihsel bir birikim kazanarak, vatandaşlarımıza yüksek kalitede güvenlik hizmeti sunmaya devam etmektedir. Polisimiz, suçlarla mücadele ederken, hukukun saygısından ve Anayasa’da tanımını bulan demokratik hukuk devleri ilkelerine gönülden bağlı tavrından asla vazgeçmeyecektir. 15 Temmuz 2016’da teşkilatımızın 62 kahramanı, gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüğü gibi bugün ve gelecekte de vatandaşımızın can, mal ve namusunun korunması hususunda titizlikle, çalışmaya devam edecek, devletimizin bekası, milletimizin bütünlüğü için canını seve seve yine feda edecektir” dedi.

MİLLETİN DESTEĞİ

Akyol, “Günümüzde güvenlik kuvvetlerinin başarısı, milletinden aldığı desteğin büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Dün olduğu gibi bugünde milletimizi hep yanımızda gördük. Dileğimiz bu desteğin artarak devam etmesi ve toplumun tümüyle suçla mücadelede yanımızda olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk’ün ‘Millete efendilik yoktur’ anlayışını rehber edinmiş ve vatandaşlarımıza hizmet etmeyi şeref bilmiş tüm mensuplarımıza ve ailelerinin, Polis Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” sözlerini kullandı. Müdür Akyol, törenin akabinde yeni emniyet binasında tebrikleri kabul etti. Akyol’u ziyaret eden engelli Oğuzhan Yıldız ise polis kıyafeti ile müdür koltuğuna oturdu ve objektiflere poz verdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi