-

Kaymakam Helvacı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 82. yıl dönümünde kendisini saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz” diyerek başladı.

“Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır” diyen Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

İSTİKLAL ve İSTİKBAL MÜCADELESİ

“Atatürk, büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenlere, kutsal değerlerimizi çiğneme cüreti gösterenlere karşı, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

Türk Milleti, yüreğindeki inanç ve Ata’sının verdiği umut ile yediden yetmişe canı pahasına Kurtuluş mücadelesi vermiş ve O’nun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda ortaya koyduğu idealler ile başta milletimiz olmak üzere tüm dünyaya ufuk açan bir liderdir.

EN BÜYÜK ESERİ’NE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Biz de O’nun ‘En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere eserlerine sahip çıkarak; çağdaş dünyanın güçlü üyesi olmanın azim ve kararlılığı içerisinde olacağız. Bugün, tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak; Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyor, tüm Karasulu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum”