Karasu Belediyesi’nin 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği kahvaltı programı paylaşımına tepki gösteren Karasu Akkum Mahallesi sakinlerinden Süleyman Likos, tepkisinin nedenini anlattı.

1995 yılında mahalleleri köy statüsündeyken soğuk asfalt yapıldığını dile getiren Süleyman Likos, “2014 yılında köy statüsünden çıktıktan sonra doğru düşürt hizmet alamadık. Zaman zaman dolgu malzemesi yapıldı o da yağmurla beraber akıp gitti” dedi. Bu durumun kendileri için sorun olmadığını söyleyen Likos, “Biz sağlıklı insanlar zorlansak da yolda yürüyebiliyoruz. Fakat engelli bir kızımız var. Onu tekerlekli sandalyeyle yolda götüremiyoruz” şeklinde konuştu.

VERİLEN CEVAP ŞOK ETTİ!

Genel seçim öncesi Belediye Başkanı İshak Sarı’nın heyetiyle birlikte mahalleye geldiğini söyleyen Süleyman Likos, “Biz de durumu kendisine ilettik. Bana verdiği cevaba şaşırdık. Sayın başkan, ‘Sizin buralar yine iyi, Yalı Mahallesi’nde insanlar çizmeyle geziyor’ cevabını verdi. Bir belediye başkanı vatandaşa bu cevabı veriyor” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Başkan Sarı’nın paylaşımın ardından cevap niteliğinde bir paylaşım yaptığını söyleyen Likos, “Engellilere yönelik engel olmayacaksak, engellilere hizmet götürmek zorundayız. Kahvaltı vermek ve poz vermekle, engellilerin engeline engel olamayız. Gideceksiniz, göreceksiniz ve engelleri kaldıracaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.