KarasuHaberleri.com - Esra Angün'ün haberi
 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, beraberinde Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürü Ahmedlatif Şahin ile birlikte Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi kütüphanesini ziyaret etti. 3 bin 500 kitapla öğrencilerin hizmetine açılan kütüphanede, Kütükhanecilik Kulübü öğrencileriyle de uzun uzun sohbet eden Mercan ve beraberindekiler, Kütüphanecilik Kulübü Danışman Öğretmeni Safiye Özcan ve Kütüphanecilik Kulübü Başkanı 11.sınıf öğrencisi Tunahan Kayıkçıoğlu’ndan bilgi aldı. Tunahan Kayıkçıoğlu, “Kendi girişimlerimiz sonucu 350 kitap topladık. Toplanan kitapları kütüphane kayıtlarımıza geçirdik. Bazı yayınevlerinden ve dış belediyelerden de gelen destekle 3 bin 500 kitaba kütüphanemizde yer verdik. Hem fiziki açıdan hem de kitap yelpazesi açısından kütüphanemizi geliştirmek istiyoruz. Bu konuda Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’ndan da kitap desteği bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mercan’dan 200 kitap sözü

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Başkan Kayıkçıoğlu’nun sözleri üzerine, “Kaymakamlık olarak, bizden olan beklentilerini boşa çıkarmamak ve umutların da yeşerdiğini göstermek adına talep edilen, güncel 200 adet kitabı kütüphane için temin edeceğiz” diyerek söz verdi. Kitap okumanın önemine de değinen Aziz Mercan, öğrencilerle okudukları kitaplar üzerine de uzun süre sohbet etti. Her bireyin bir fikir sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Mercan, “Gençlerin fikir sahibi olması için okuması lazım. Okumadan hiçbir şeyi değerlendiremeyiz. Farklı görüşleri okuyun. Kendinizi nerede bulacağınızı bulmaya çalışın. İnsan aklı, belli bir noktadan ifade edilebilecek şekilde esir olmayacak kadar özgürdür. Farklı kaynakları okuyarak, kendi süzgecinizden geçirmelisiniz” diyerek öğrencilere nasihatte bulundu. Mercan, “Böyle bir anlamlı kulübe üye olan siz gençleri tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Z Kütüphane’ye sahip olmak istiyoruz

 

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Güven ise öğrenciler arasında okuma düzeyinin her yıl arttığını belirterek bir Z Kütüphane de kurmak istediklerini belirtti. “Bu konuda daha önceden söz aldık fakat henüz Z Kütüphane’ye sahip olamadık. Öğretmen ve öğrencilerimiz arasında okuma grupları oluşturduk. Ardından okul kütüphanemizi, öğrencilerimizin ilgisini çekecek ve okuma sayısını daha üst seviyelere çıkaracak şekilde hatta teknolojiye de ayak uydurarak öğrenme imkanı sunacak bir Z Kütüphane’ye çevirmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu. Kütüphane ziyareti sonrası Mercan, Turhan ve Ağun, okulda yeni kurulan müzik atölyesini de gezdi ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök ile kulüp öğrencilerinden faaliyetler hakkında bilgi aldı.