Bu hafta yazıma bir soru sorarak başlamak istiyorum. Fikirlerimiz ne kadar hür? Fikirlerimiz ne kadar bağımsız? Ülkede bir olay yaşanıyor, ardından tartışma programlarına çıkan hep aynı yüzler bu olayları yorumluyor, bizlerde bu adamlar ne diyorsa o fikriyata bürünüyoruz.

Tek farklı olan kanallar. Şunun kanalı, bunun kanalı, şu kanal şu görüşten, bu kanal bu görüşten; bizlerde hangi görüştensek o kanalı açıyoruz sabahlara kadar kendimizi o görüşlerle avutuyoruz. Peki, oraya çıkanların ne kadar umurunda? Emin olun bu ülke de bu millet de sizin kadar umurlarında değil. Yaşanan son olay gibi

Devletimiz geçtiğimiz günlerde Gara’da operasyon yaptı. Hain terör örgütü ise esir tuttuğu güvenlik güçlerimizi şehit etti. O gün bir sosyal medya platformunda dolanırken terör örgütünün yurt dışındaki hain kaçaklarından bazılarının alelacele videolar çekerek bu şehitlerimizi devletin bombaladığı yalanını kamuoyuna pompalamaya çalıştıklarını gördüm. Tabi o an böyle bir şeyin asla olmayacağını ve ortada dönen bir oyun olduğunu direkt anladım.

Çünkü yıllardır aynı senaryo dönüp duruyor. Geçen senede İdlip saldırısı sonrası şehit sayısını beğenmemiş ve aynı şekilde kara propaganda yapmışlardı. Yani hep aynı senaryo, tabi birçoğumuz artık yemiyoruz ama senaryoya yardımcı oyunculuk yapan bazı parti ve görevlileri insanımızın aklını bulandırmaya çalışıyor. Yani kendi başımıza düşünmemizi, fikir yürütmemizi istemiyorlar. Çünkü bu kötü niyetliler ortalıkta değer görmese hepimiz biliriz ki devletimiz böyle bir şey yapmaz.

Devletimiz şehit sayısını saklamaz. Devletimiz kendi insanını, askerini bombalamaz. Ki devletin ta kendisi tüm parti liderlerine fotoğraflarla kanıtlarla sunum yapmışken hala daha devleti suçlu gösterme çabası ne demektir onu da sizlerin takdirine bırakıyorum. İktidarı sevmeyin, nefret edin, yönetenleri hatta hiçbir partiyi sevmeyin, nefret edin ama Devlet farklı bir olgu bizim için. Herkes değişir, her şey değişir Devlet baki kalır. Baki kalacak bu Devlet ise ne olursa olsun böyle hatalar yapmaz.

Çünkü bu Devlet’in asıl sahipleri buna göz yummaz. İzleyin, görün, okuyun, dinleyin ama bazı konularda fikirlerinizi değiştirmelerine izin vermeyin. Devlet bizim için kutsaldır. Bunu değiştirtmeyin. Ne iktidara ne muhalefete, hep aynı şeyler farklı olaylarla karşımıza çıkıyor. Dedim ya daha 1 sene önce farklı olay ama aynı kara propaganda. Amaç aynı, niyet aynı, suçlu aynı, sadece geçmişten örnek almanız bile yapılanların gerçek yüzünü gösterecektir. İşte o zaman hain terör örgütünü Devlet kadar suçlu bulamayanlarla ne olursa olsun benim Devlet’im bunu yapmaz diyenleri düşünmeden ayırabiliriz. Yani fikri hür, vicdanı hür olduğumuz sürece doğru ile yanlışı ayırabiliriz.