KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi

 

Karasu ilçe merkezinde hizmet veren Yazıcılar Kasap işletmecisi Ferdi Yazıcı, artan et maliyetlerinin, fiyatları yukarılara çektiğini söyledi. “Canlı hayvan ve kesim fiyatlarının yükselmesi, doğrudan olarak et fiyatlarına yansıdı” diyen Yazıcı, “Temmuz ayı sonu Ağustos ayı başında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’na hazırlık amacıyla büyük tüccarlar, köylerdeki hayvanları kurbanlık için besiye ayırdı. Bunun sonunda da piyasada hayvan sayısı azaldı ve et fiyatlarında artış meydana geldi” şeklinde konuştu.

 

46 liraya bize geliyor

 

Hayvancılığın azalması ve üretici sayısının zamanla düşmesi de piyasada kesime uygun hayvanın bulunmasını zorlaştırmaya başladı. Bu da fiyatları olumsuz etkiliyor” diyerek sözlerini sürdüren Yazıcı, “Şu an için kesim fiyatları 34 liraya yükseldi. Tüm maliyetleri ekleyince etin kasaba gelmesi 46 lirayı buluyor. Bugün itibariyle bir kilogram kıyma 50 lira, kuşbaşı et 53 lira, biftek 70 lira ve antrkot ise 75 liradan satılıyor” ifadelerini kullandı.

 

Bu ürünlerden uzak durun

 

Yazıcılar Kasap işletmecisi Ferdi Yazıcı, “Bu fiyatlar giderek yükselecek. Bir aydan beri hızla yükselen fiyatların önüne geçilmesi ve bir tedbir alınması gerekiyor. Artan maliyetler karşısında et fiyatları daha da yükselecektir” diyerek önlem alınması gerektiğine dikkat çekti. Yazıcı, sözlerini “Bunun yanında piyasada çok ucuza kıyma, et veya sucuk ürünleri satılıyor. Vatandaşın bu tür ürünlerden kesinlikle uzak durması lazım. Kesim fiyatı 34 lira olan bir etin satış fiyatının 30 - 35 lira olması mümkün değil. Bu ürünler kıyma veya et değil, katkılı üründür” uyarısında bulunarak tamamladı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: