-

DEMİRCİOĞULLARI SÜLALESİ, BEŞİNCİ KEZ BULUŞTU (izle):

...

Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya gelen Demircioğulları sülalesi, her yıl toplanma geleneğini sürdürüyor. Beşinci toplantılarını Karasu’nun Üçoluk Mahallesi’nde gerçekleştiren Demircioğulları’nın toplantıları her yıl artarak devam ediyor.

Toplanma amaçlarını dile getiren ve “Amacımız Demirci ve Demircioğulları sülalesinin bir araya toplamak ve sürdürmekti. Türkiye’nin her yerindeki akrabalarımızı bir arada tutmak istedik” diyen Celal Abatay, “Beş yıl önce ilk toplantımızı gerçekleştirdik. İlk olarak Hendek’te toplandık. İkinci toplantımız ise Kocaali’de gerçekleşti. Üçüncü toplantımız Akyazı’da oldu” şeklinde konuştu.

Atabay, “Geçen yıl da dede toprağımız Trabzon’un Tonya ilçesinde bir araya geldik ve bugün de Karasu’da beşinci toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlerleyen yıllarda da toplantılarımızı bayramlaşma niyetiyle geniş katılımlarla sürdüreceğiz” dedi.

Akyazı’da ikamet eden Ali Demirci, “Demircioğulları sülalesi çok dağınık olduğu için beş yıl önce bir toplantı yapmayı planladık. Sosyal medya aracılığıyla sülalemizin diğer üyelerine de ulaşma imkanı bulduk. Çok dağınık olduğumuz için birbirimizden haberimiz olmuyordu. Şimdi ise irtibat halindeyiz. Her yıl toplanıyoruz. Katılım her yıl giderek artıyor. Arabalarımızla tanışmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Demirci ise “İstanbul’da ikamet ediyorum. Bu toplantılar ile hem geçmişimizi yad ediyoruz hem de cemiyetlerimizde, cenazelerimizde yer alabiliyoruz. Bağımız böylece devam ediyor” diye konuştu.