-

Geçtiğimiz haftalarda Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, dernek başkanlığı görevini yürütmeyeceğini açıklamıştı. Gerçekleşecek kongreye kadar görevini ihya edeceğini belirten Tetik’in kararıyla birlikte muhtarlar 2 Kasım’da kongreye gitme kararı almıştı.

Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen kongre, pandemi dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendi. “Yeni normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte devletimizin tedbir amaçlı uyguladığı kısıtlamalar kaldırılmıştı” diyen Başkan Tetik, “Son zamanlarda vaka sayılarının artmasıyla birlikte bazı kısıtlamalar yeniden getirildi. Bu nedenle kongremizi henüz gerçekleştiremedik” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen tedbirlerin elden bırakılmaması ve hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de değinen Türker Tetik, “Klişe bir cümle olacak belki ama ‘Bu işin gerçekten şakası yok’. Kurullara uymadığımız ve normalleşme sürecinde hayatımıza dikkat etmediğimiz sürece hem kendi hayatımızı hem de toplumu geriye götürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Türker Tetik, sözlerinin devamında, “Vatandaşlarımızın biz muhtarlara en azından olabildiğince sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak destek vermesini bekliyoruz” dedi. Tetik, ileri bir tarihte gerçekleşecek kongreye kadar dernek başkanlığı görevini yürütmeye devam edecek.