-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Karasu’nun Karapınar, Akkum ve Tuzla mahallelerinin kesiştiği yerde bulunan ve Ballı Kaya diye bilinen bölgede geniş çaplı bir çalışma yapıldığı gözlerden kaçmadı. Eski Karasu-Adapazarı yolu üzerinde yer alan Ballı Kaya’nın üst kısmındaki arazide bulunan ağaçlar kesiliyor ve bölgedeki çalılar temizleniyor.

Konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmazken, ilk duyumlara göre bölgedeki verimsiz ağaçların, enerji dönüşümü amacıyla özel bir firma tarafından kesildiği ve bölgenin çalılardan temizlendiği yönünde.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü iddia edilen çalışma sonrasında tarım arazileri ile ormanlık aranın birbirinden ayrılacağı ve ormanlık alana yeniden ağaçlandırma çalışması yapılacağı ve ağaçlık alanlar arasına yangınlara müdahale amacıyla itfaiye yollarının yapılacağı iddia edildi.