-

Pazartesi günü Karasu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Akçakoca Müftülüğü görevini sürdürürken Karasu’da hutbe öncesi konuşma yapan Şaban Soytekinoğlu’nun suçlamaları reddettiği, Selanik göçmenlerini, Ali Koç’u ve Atatürk’ü kastetmediğini belirttiği öğrenildi.

FARKLI YÖNLERE ÇEKİLDİ

Şaban Soytekinoğlu’nun savunmasında “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. İddianameye konu video görüntülerinde benim sadece belirli bir kısım konuşmam dosyaya sunulmuş. Öncesinde ve sonrasını görüntülerde kestikleri için konuşmanın ana konusunu ne olduğu belli olmamış, farklı yönlere çekilmiştir” dediği öğrenildi.

“Geçmiş tarihte Siyonizm’in merkezinin Selanik olması ve buradan yönetilmesine başlanması sebebiyle bahsettim, kesinlikle Mustafa Kemal Atatürk'ü veya şu anda ülkemizde yaşayan Selanik göçmenlerini kastetmedim” diyen Soytekinoğlu savunmasında şu ifadeleri kullandı:

GENEL KULLANDIM

“Konuşmamım devamında geçen gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran, şu anda bir şirketin sahibi ve bir takımın başkanı olduğunu söylediğim kişi Ali Koç değil. Bu sözü genel kullandım, kimseyi özellikle kastetmedim”

Duruşma sonucunda Karasu Mütülüğü’ne müzakere yazısı yazılarak vaaz ve hutbelerde neler konuşulacağının belirlenip belirlenmediği ve o tarihteki konuların neler olduğunun talep edildiği öğrenildi. Dava, tanıkların da dinlenmesi üzerine 7 Şubat 2022 tarihine ertelendi.