-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Pazar günü vatandaşlar tarafından Karasu Aziziye Mahallesi Küçükboğaz mevkiinde bulunan bir eve giren yavru ayı girdiği ihbarını alan Belediye ekipleri harekete geçti. Ekiplerce bulunduğu yerden güvenli bir şekilde alınan yavru ayı, Karasu Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altına alındı.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek yavru ayının durumunu yakından takip etti ve yapılan sağlık kontrolleri hakkında bilgi aldı.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Doğada annesinden ayrılan yavru ayının, köpeklerin saldırmasından korkarak ilçe merkezine indiğini belirten Başkan İshak Sarı, “Karasu Belediyesi ekiplerince yavru ayıyı muhafaza altına aldık. Yavru annenin ayısı bulunabilirse, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra annesinin yanına bırakacağız. Bulunamazsa Milli Parklar’a teslim edilecek” dedi.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Belediye olarak olarak vahşi doğada müşkül durumda olan tüm hayvanları muhafaza altına alarak, gerekli kontrollerin ardından yeniden doğal yaşam alanlarına bırakmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Veterineri Hamza Ayar da yavru ayının sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir gece rehabilitasyon merkezinde koruma altında tutarak sağlık kontrollerinin gerçekleştirileceğini ve Pazartesi günü Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edileceğini dile getirdi.

KARASU'DA BİR EVE GİREN YAVRU AYI, KORUMA ALTINA ALINDI (izle):