-

Şaban Soytekinoğlu’nun Akçakoca Müftüsü olarak davetli geldiği Karasu’daki bir camide namaz öncesi vaazinde Selanik göçmenlerine yönelik Sabetayist yakıştırması yaptığı iddiasıyla hakkında açılan davanın 4.celsesi Karasu 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Soytekinoğlu’nun müdafisi Avukat Kasım Yavuzyiğit ile Yıldırım Ali Koç’un vekil avukatı katıldı. Soytekinoğlu’nun avukatı Kasım Yavuzyiğit, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirtti ve şu ifadelerde bulundu:

BERAAT TALEBİ

“Ceza hukukun ve ispat kurallarının bu davamızda da uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal medyada sesi fazla çıkan kesimin etkisi altında kalmadan hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün bu olayda dikkate alınmasının zaruri odluğunu değerlendiriyoruz. En doğru, en adil kararın verileceğini ifade etmek istiyoruz. Bu nedenle müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz”

Yıldırım Ali Koç’un avukatı da geçmiş beyanlarını tekrarladıklarını belirterek Şaban Soytekinoğlu’nun alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti. İddia makamının da bir önceki celsede verdiği mütalaayı tekrar etmesi üzerine hakim kararını açıkladı.

Şaban Soytekinoğlu’nun “Halkın bir kesiminin sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçuyla açılan davasında CMK 223/2-a maddesi gereğince beraatine karar verildi.