-

16 YIL SONRA ÖĞRETMENLERİYLE YENİDEN DERSE GİRDİLER (izle):

.

Karasu Karapınar İlkokulu 2006 yılı 5-A sınıfı mezunları, 16 yıl sonra aynı okulda görevini sürdüren öğretmenleri Öznur Sakal’a 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmaz bir sürpriz yaptı. Sınıfa giren ve sıralarına oturan öğrencileri karşısında gören Sakal, gözyaşlarını tutamadı.

İlçe ve il dışından gelen öğrencileriyle 16 yıl sonra hasret gideren Karapınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Öznur Sakal,” Karapınar İlkokulu’ndaki ilk öğretmenlik yılımın acemilik dönemlerindeki öğrencilerimi görmekten çok mutlu oldum. 18 yıldır bu işi yapıyorum, ilk defa bu kadar heyecanlandım” dedi.

2006 yılında 25 yaşında bir öğretmen olduğunu söyleyen Öznur Sakal, “İlk yıllarımdı ve ben de öğrencilerimle birlikte büyüdüm. Onları birer anne, baba ve meslek sahibi olarak görmek ayrıca onur verici. Öğrencilerimin çocuklarını aynı sınıfta okutmak heyecan ve gurur verici bir şey” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ ÖZNUR HOCA'YI ANLATTI

Sakal’ın öğrencilerinden Hami Mandıralı, “Öğretmenim, haylazlığımın bitme döneminde geldi ve beni olgunlaştırdı. Tüm zorlukları onunla yendim, okudum, büyüdüm ve iş sahibi oldum. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Burcu Keskin Alınlı ise, “Öznur hocamızın yeri çok kıymetli. Çok öğretmen değiştiği ve köyde öğretmen bulamadığımız yıllarda bizi okuttu. Bize öğretmenlik dışında annelik de yaptı ve kariyerimin de kaynağı Öznur hocamız” şeklinde konuştu.

Kendi çocuğuna da öğretmenlik yapan Öznur Sakal'ın öğrencisi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Merve Cici Çelik de “2006 yılında ilk bize öğretmenlik yaptı” diye konuştu. 16 yıl önceki mezun öğrenciler, yıllar sonra yeniden Öznur Sakal ile aynı sıralarda ders işleyerek günü sonlandırdı.