-

Yaklaşık 16 yıl süren mücadelenin sonucunda bir kısmının yapımı tamamlanan Sakarya Nehri ağzındaki mendirek, şimdi de balıkçılar için tehlike oluşturuyor. Mendireğin ucuna fener ve çakar yapılmasını istediklerini belirten Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, yetkililerden bu eksikliği gidermelerini beklediklerini belirtti.

Sakarya Nehri içerisinden başlayan ve 125 metre açığa kadar ilerleyen mendirek, Karasulu balıkçıların 16 yıldır sona ermesini bekledikleri sorunu kısmen de olsa ortadan kaldırdı. Mendireğin uç kısmına acil olarak fener yerleştirilmesi gerektiğini dile getiren Ali Osman Karaman, “Özellikle sisli ve karanlık havalarda tahkimat tehlike oluşturuyor. Balıkçı teknelerin mendirek ucuna çarpması ölümlü kazalara sebep olabilir” dedi.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, konuyla alakalı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ve Ulaştırma Bakanlığı’na konuyla alakalı olarak dilekçeler yazdıklarını ve Karasulu balıkçılarla birlikte yanıt bulmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

KARASU BALIKÇILAR ADINA ALİ OSMAN KARAMAN SORUNU BÖYLE DİLE GETİRDİ:

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: