-

İlçe merkezindeki ana arterler le trafik yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklardaki altyapı ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından sahil projesine de başlandığını açıklayan Karasu Belediye Başkanı İsmail Karakaş, proje hakkında bilgi verdi. Karakaş, kaçak yapılara da gereken işlemlerin yapılacağını belirtti.

İLK ETAP DOĞU KARADENİZ

Plaj Caddesi’ndeki ağaçların sökülerek Doğu Karadeniz Caddesi’ne dikildiğini ve bu çalışmayla birlikte sahil projesini başlattıklarını söyleyen İsmail Karakaş, “Ağaçların dikilmesinin ardından sahil yolunun söküm işlemi başlayacak. İki hafta içerisinde başlamayı hedefliyoruz. İlk etapta Küçükboğaz’dan başlayarak Sahil Park’a kadar gelinecek” dedi.

İkinci etabın başlama tarihini henüz belirlemediklerini dile getiren Karakaş, “Bu etap ise Sahil Park’tan başlayacak ve tüm Batı Karadeniz Caddesi’ni kapsayacak İmkanlar doğrultusunda Yenimahalle’ye kadar da gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

Proje kapsamında sahil bandına düzenli araç trafiği ile beraber yürüme yolu, bisiklet yolu, ağaçlandırma ve ışıklandırmayla Karasu’ya yakışır bir görüntü kazandıracaklarını belirten Karakaş, “Mevcut orta refüj kaldırılacak. Gidiş-geliş şeklinde trafik akacak. Peyzaja önem vereceğiz. En önemli sorun olan yolun kumla dolmasını da çekeceğimiz set duvar ile önleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

MALİYETİ 5 MİLYON LİRA

“Projedeki asıl amacımız, insanların yürüyerek sahilde gezinti yapması ve hareket etmesi” diyen Karasu Belediye Başkanı İsmail Karakaş, “Karasu’nun yaz sezonundaki görüntüsü tamamen değişecek. Proje maliyetinin ise 5 milyon lirayı aşması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde proje bütçesi kesinleşecek, Karasu halkına duyuracağız” dedi.

YAZ SEZONUNA YETİŞECEK

Karakaş, çalışmaların Karasu Belediyesi bünyesinde gerçekleşeceğini belirtti ve “Bu projede destek alamazsak dahi ilçemize bu projemizi kazandıracağız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği var. Yetiştirebilirsek o güzergâhtaki çalışmaları yaza kadar tamamlayacağız” şeklinde konuştu.