Türkiye, Romanya, Yunanistan, İtalya ve Ukrayna’dan gelen 40 öğrenci belediyenin yapısı, işleyişi, hayata geçirdiği ve hayata geçirmeyi planladığı projeler gibi soruları Başkan İspiroğlu’na yönelttiler. Öğrencilerle yakından ilgilenen İspiroğlu, projeden sorumlu Avukat Ertan Derin ve Mühendis Nuri Bilirgen’den projeyle ilgili bilgi aldı.

 

Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlence aktivitelerinde bulunma hakkının olduğuna vurgu yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Protect to Children, Save From Crime isimli çocuk haklarını inceleyen proje, içerik yapısına bakıldığında başarılı bir proje. Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda yaşama hakkı vardır. Bununla birlikte altını çizerek söylüyorum ki; Her çocuğun dinlenmesi, boş zamanını değerlendirmesi, oyunlar oynaması, yaşına uygun eğlence aktivitelerinde bulunması da geleceğin başarılı bireyleri olması açısından çok önemlidir. Başta bu projeyi hazırlayan eğitmenlerimize ve bizleri ziyaret eden öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Karasu Anaokulu’nda uçurtma etkinliği ve ardından longoz gezisi yapacaklarını açıklayan grup, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile bol bol fotoğraf çektirerek teşekkürlerini sundular.