-

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda anma programı düzenlendi. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programın girişinde katılımcılara üzüm hoşafı ve ekmek takdim edildi.

Programa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkan Vekili İsmail Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş, daire amirler, öğretmenler, öğrenciler ve Karasulu şehit aileleri iştirak etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adem Evgin, gerçekleştirdi.

Evgin’in konuşmasının ardından Çanakkale Zaferi’ni anlatan slayt gösterisi izletildi. Ardından okulun öğrencileri Zelal Ilgaz Eroğlu ve Cemal Çakal’ın okuduğu ‘Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiir büyük beğeniyle dinlendi.

Bir grup öğrencinin sunduğu “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryo gösterisi, ilgiyle izlendi. Okulun öğrencisi Miray Turhan, Çanakkale adlı şiiri okudu. Turhan’ın ardından Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmeni Nesrin Akan Çiftçi yönetiminde öğrencilerin seslendirdiği Çanakkale türküleriyle duygu dolu anlar yaşandı.

Programın sonunda ilçe protokolü ve Şehit Cengiz Yaltıraklı’nın babası Cemil Yaltıraklı ile Şehit Hasan Keleş’in babası Yaşar Keleş, ilçede okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Programda Şehit Ahmet Baş’ın babası Polat Baş da hazır bulundu.

“ Çanakkale Kahramanıma Mektup” temalı mektup yarışmasında liseler arası dereceye giren öğrenciler:

  1. Eray Özdemir (Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
  2. Zeliha Karataş (Karasu Anadolu Lisesi)

“ Çanakkale Kahramanıma Mektup” temalı mektup yarışmasında ortaokullar arası dereceye giren öğrenciler:

  1. Ecem Naz SAKAL (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)
  2. Melisa ÇAKAR (Denizköy Ortaokulu)
  3. Emine Yaren Aydemir (Denizköy Ortaokulu)