-

KIYI EROZYONU, YIKIMA MOLA VERDİ (izle):

...

Karasu sahilinin Akkum mevkiinde büyük tahribat oluşturan sahil erozyonu, hava şartlarının normale dönmesiyle durdu. Karadeniz’in dalgaları, yıkıma mola verirken deniz de karadan yaklaşık 30 metre kadar geri çekildi.

Kıyı erozyonunun adeta simgesi haline gelen Ali Çabuk da yıkımın durmasıyla evinin önüne kum çuvalları yığarak önlem almaya çalıştı. Dalgalar, evin arsasını tamamen yıkmış, duvara kadar gelmişti. Mega proje olarak adlandırılan Karasu Sahil Projesi’ne 20 metre kala tahribat durdu.

KENDİ İMKANLARIYLA ÖNLEM

Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan evin sahibi Ali Çabuk, “Belediyemiz ve devletimizin yeterince sorunu var. Ben de kendi imkanlarımla önlem almaya çalışıyorum. Deniz ne zaman durursa Belediye de insanlık görevini yerine getirecektir. Şu an için kum çuvalları yığarak evimi kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

“Kadere karşı gelemem, doğaya karşı gelemem” diyen Ali Çabuk, “Nereye kadar gidecek bilmiyorum. Yıkım şu an için durmuş gibi. Evimi kurtaracağıma inanıyorum. Tehlike daha büyük boyuta gelirse terk etmek zorunda da kalırım. Ankara’dan gelen heyet de bu ayın sonundan itibaren deniz durursa taş dökümüne başlayacaklarını söyledi” şeklinde konuştu.

HALA KORKU İÇERİSİNDEYİZ

Karasu sahil esnaflarından Aziz Çabuk ise kıyı erozyonunun sahili ve kumsalıyla bilinen Karasu’ya büyük zarar verdiğini ve tatilcilerin Karasu’ya sadece kumsalı için geldiğine dikkat çekti. “Erozyon, sahil esnafının ticaretini ve ilçenin turizmini de olumsuz etkileyecek” diye konuştu.

Gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini dile getiren Aziz Çabuk, “Yaz sezonu geliyor. Karasu halkı olarak tereddüt içerisindeyiz. 7-8 yıl önce de deniz yola gelmiş ve işyerlerimize ulaşmıştı. Bugün de Belediye’nin yaptığı güzel sahil projesine 20 metre kaldı. Aynı korkuyu yeniden duyuyoruz. Biran evvel çözüm bulunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.