Hentbol Antrenörü Burak Çolak, Karasu’da genç erkek farklı kategorilerde olmak üzere toplam 30 sporcu ile haftanın dört günü idman yaptıklarını söyledi. Çolak, Karasuluların bu spora olan yatkınlığının dikkat çekici olduğunu da söyledi.

30 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Antrenör Çolak, “Karasu’da bu spor eğitimi yeni yapılmaya başladı. İlçemizdeki 30 öğrencimiz ile haftada dört idman yapıyoruz. Karasu’da bu işin henüz tam benimsendiğini söylemek mümkün değil. Ancak çocukların hentbola yatkınlığı olduğunu gözlemliyoruz” dedi. Bu sene U-15 ve U-13 kategorilerinde düzenlenecek olan organizasyonlara katılmayı planladıklarını söyleyen Çolak, “Biz öncelikle bu sporun tanıtılması ve sevilmesi için gayret ediyoruz. Müsabakalara katılmamızın amacı da çocuklarımızın hentbol kültürünü iyice benimsemesi” ifadelerini kullandı.

HENTBOL TEMELİ

“Başarılı olmayı hedeflemeden önce bir hentbol temeli geliştirmeyi planlıyoruz” diyen Çolak, hentbolun kaliteli bir spor dalı olmasının yanında son derece eğlenceli bir aktivite olduğunu da sözlerine ekledi. Antrenör Çolak, “Bu spor dalı hareketli olmasının yanı sıra son derece de eğlenceli.1 buçuk yıldan bu yana başladığımız Karasu Spor Salonu’ndaki kurslarımıza ilgi her geçen gün arıyor. Karasulu gençlerimizin bu hentbola olan ilgisinin her geçen gün artması ve Karasu’nun bu spor dalında adını duyurması hayal değil” dedi.

Ramazan Marmara’nın haberi