Yaklaşık 30 yıldır hizmet vermekte olan Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) binası, deprem güçlendirmesi ile bakım onarım çalışmaları nedeniyle boşaltılarak geçici hizmet binasına taşındı. 2 Eylül Pazartesi günü başlayan çalışmaların yaklaşık dört ay süreceğini belirten HEM Müdürü Said Özkan, “Ocak ayı ortalarında yenilenmiş ve modern bir görünüme kavuşacak olan mevcut binamızda yeniden hizmet vermeye başlayacağız” dedi. Zemin ve bina temeli komple kazılarak iki metre aşağıya inildiğini, binanın altına ve çevresine altı adet perde beton duvar ve kiriş ekleneceğini sözlerine ekleyen Özkan, “Yaklaşık iki yıldır, Karasu Halk Eğitimi Merkezi binamızla ilgili deprem etüt çalışmaları yapılıyordu. Çıkan karar neticesinde binamıza deprem güçlendirmesi ile bakım onarım işlemi gerçekleştirilmeye başlandı. Pazartesi günü binamızı boşalttık ve çalışmalar başladı. Yaklaşık dört ay boyunca, Halk Eğitimi Merkezi binamız hizmet vermeyecek” şeklinde konuştu.

 

Modern görünüme kavuşacak

 

Bu süre zarfında sadece güçlendirme çalışmasıyla sınırlı kalınmayacağını da dile getiren Said Özkan, “Çatımız elden geçecek. Doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilecek. Binamızda iç ve dış cephe boyama işlemi yapılacak. Zeminimiz yenilenecek” dedi. Dört ay süreyle Halk Eğitimi Merkezi faaliyetleri, Karasu İmam Hatip Ortaokulu binasında geçici olarak hizmet vermeye devam edecek. Birimlerimiz ve idare odalarımız geçici olarak İmam Hatip Ortaokulu binasında sürdürülecek” diyerek sözlerini sürdüren Özkan, “İlk kayıt, başvuru ve kayıt yenileme gibi işlemler ortaokul binasının giriş katındaki idaremizde gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

 

Kayıtlar başladı

 

Ayrıca kayıt süreleri hakkında da bilgi veren HEM Müdürü Said Özkan, kurs başvurularının, açık ortaokul ve açık lisenin yeni kayıt ile ilk kayıt işlemlerinin de sürdüğünü belirtti. Açık ortaokul ve açık lise yeni kayıt ile ilk kayıt işlemlerinin Ekim ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini ifade eden Said Özkan, “9 Eylül Pazartesi gününden itibaren Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndaki HEM idare odaları kayıt işlemlerini kabul edecek” diyerek sözlerine son verdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BOŞALTILDI (Fotoğraflar aşağıda):