Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ın mesajı:

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin, 96. Yıldönümüne ulaşmanın engin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesidir. Büyük Atatürk’ ün önderliğinde, her türlü imkansızlığa rağmen, Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetimizin kurulması tarihin yazdığı müstesna başarılardandır. Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin var olma savaşı; Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişin simgesi olmuştur. Cumhuriyet idaresi, özgürlük ve milli egemenlik ilkeleri üzerine kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanı, Türk Milletinin bağımsızlığının, aydınlanmasının ve varlığının yegane sembolüdür.

 

Atatürk’ ün “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak” ülküsü, bizler için her zaman en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşabilmek için birlik ve beraberliğimizi korumamız, çağdaş, demokrat ve laik bir yönetim olan Cumhuriyetimize sonsuz bir inançla sahip çıkmamız gerekir. Geçmişi  şan ve şerefle dolu tarihimizin, bu en büyük Bayramını her yıl aynı heyecanla kutlayacağımıza; Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya sarsılmaz bir inançla kararlı olduğumuza inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını; vatan savunması için canlarını feda eden Aziz Şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın mesajı:

 

Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Bilindiği gibi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Çok ağır bedeller ödeyerek kazandığımız istiklâl mücadelesinin ardından, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Aydınlık geleceğin ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi olan Cumhuriyet, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkânları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.

 

Bu tarihi gün dolayısıyla başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Karasulu hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın mesajı:

 

Destansı bir kurtuluş mücadelesiyle, topraklarımızı işgal edenlere karşı kazanılan büyük bir zaferin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 96.yıldönümünü millet olarak sevinç ve gururla karşılamış bulunmaktayız. Türk milleti varlığına ve birliğine kasteden her türlü iç ve dış mihraklara göğsündeki sağlam iman ve irade ile karşı koymuş ve Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırmıştır. Milletimiz böyle büyük bir zaferin ardından kendi geleceği hakkında kendisinin karar vereceği bir yönetim biçimi olan Cumhuriyeti tercih etmiştir. Türk Milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmış, , iradesine saygı duyulan, eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan bir millet haline gelmiştir.

 

Cumhuriyet, esarete karşı duruşun yanında millet iradesinin üstünde bir güç tanımamaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak, onu yüceltmek ve korumak hepimizin en önemli görevidir. Gençlerimiz bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin emeği vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması bir görevdir. Eğitim camiası olarak; Türk Milletine emanet edilen Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmayı var gücümüzle sürdüreceğiz. Cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar ve ebediyen yaşatacaklardır.

 

Bu büyük ve anlamlı günde büyük Türk milletinin bayramını kutluyor, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, elleri öpülesi gazilerimize sonsuz saygı, sevgi, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.