İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu, düzenlediği basın açıklamasıyla Karasu Belediyesi’nde işçilere yönelik mobing uygulandığı iddialarını dile getirdi. İşçilerin sendikalarından istifaya zorlandığı iddialarına yanıt beklendiğini söyleyen Sarıoğlu, şöyle konuştu:

“KARSAŞ bünyesinde 250’ye yakın emekçi arkadaşımız çalışıyor. 2023 yılı itibariyle işçilerimizin sendikalarıyla sözleşmesi bitti. Emekçi arkadaşlarımızın hakkını savunacak olan sendikalardır. Bu konuya duyarsız kalmamız da olmaz.

Karasu Belediyesi işçilerinin, bu sendikadan istifa ettirilmeye çalıştıklarını öğrendik. Yetkili kişilerin bu durumu açıklayacaklarını umuyoruz. Sendikanın işçi maaşı için talebi 30 bin olurken, belediye 23 binde diretiyor. Mobing uygulaması da bu sebeple oluyor.

Belediye işçilerinin tek tek aranarak ve şantiyeye çağrılarak istifaya zorlandığını duyduk. İstifa edene 24 bin lira verileceği, istifa etmeyeni ise 17 bin lira asgari ücrete mahkum edecekleri ifade edilmiş. Böyle bir ayıbın olup olmadığını Karasu’ya açıklamaları gerekiyor. Allah nasip eder de bu göreve biz gelirsek emekçi kardeşlerimizi kimseye ezdirmeyeceğiz ve haklarını kendilerine teslim edeceğiz”

I M G 6180