AZMİYLE HERKESE ÖRNEK OLUYOR (izle):

...

Bedeninde yüzde 80 oranında engel bulunduğunu ve gözlerinde miyopluk sorunu olduğunu belirten Kütükoğlu, “Bir yere tutunmadan ya da başkasının desteği olmadan yürüyemiyorum ve dışarıya çıkamıyorum. Bu nedenle bütün vaktimi evde geçiriyorum. İnternetten kaynak materyallerini kullanarak ders çalıştım ve herhangi bir özel ders almadan üniversiteye hazırlandım” dedi.

İLKOKULDA SINIF ATLADI

İlkokula geç başladığını ve kendisinden üç yaş küçük kardeşiyle birlikte başladığını söyleyen Göksel Çağrı Kütükoğlu, “Evde ablam bana eğitim vermişti ve geç başlayana kadar ilkokul iki derslerini görmüştüm. Bu nedenle beni direkt üçüncü sınıfa verdiler” diye konuştu.

Ortaokulun ardından açıktan lise okuduğunu ve liseyi de iki buçuk yılda bitirdiğini belirten Kütükoğlu, “İnsanların başına ne gelirse gelsin pes etmemeli. Hayatla mücadele etmek lazım ve yılmamak lazım. Başarılamasa da denemek lazım. Bir şeyleri çabalayınca imkanlar doğrultusunda insanın önü açılıyor” şeklinde konuştu.

YABANCI DİLİNİ DE GELİŞTİRDİ

İnternet üzerinden eğitim videoları izleyerek İngilizce öğrendiğini ve yabancı dilini ileri düzeye getirdiğini söyleyen Göksel Çağrı Kütükoğlu, “Yabancı dizilerde alt yazı takip etmekte zorlandığım için yabancı dilimi geliştirdim. Bu da beni liseyi bitirmeye teşvik etmişti. Liseyi bitirince de üniversiteyi bitirebileceğime inandım. Hem üniversite okuyacağım hem de ikinci dil öğreneceğim” dedi.

Yabancı dille yazılan kaynakları takip ederek yazılım öğrenmeyi de istediğine vurgu yapan Kütükoğlu, “Kendi kendimi eğitirken ailemin de büyük desteğini yanımda buldum. Şimdi de ben kardeşlerime ve yabancı dil derslerine yardım ediyorum” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN BAKIŞI DA DEĞİŞİYOR

Bedensel engelin hayata karşı bir engel olmadığını dile getiren Göksel Çağrı Kütükoğlu, kendisi gibi engeli bulunanlara seslenerek “Hedeflerinizi deneyin. Olmaz demeyin ve çabalayın. İnsanların bakışları rahatsız edebilir ama bunlara takılmayın ve kendi hayatına baksınlar. Bir şeyleri başarınca zaten insanların size olan bakışı değişiyor” sözlerine yer verdi.