KarasuHaberleri.com - Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


Okul sporları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Okullar Arası Spor Karşılaşmaları’nın 2019-2020 dönemi, Pazartesi günü başladı. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, futsal, masa tenisi, bocce, dart, atletizm, bilek güreşi, karate, kros ve yüzme olmak üzere 13 branşta 55 kategori halinde düzenlenecek olan müsabakalar, futsal turnuvası ile başladı.

 

Başlama vuruşu

 

Turnuvanın ilk maçı, genç kızlar kategorisinde Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi arasında oynandı. Maçın başlama vuruşunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç birlikte yaptı. 17 Şubat Pazartesi günü başlayan futsal müsabakalarının 9 Mart Pazartesi günü oynanacak olan final maçı ile son bulacağı belirtildi. Futsal müsabakalarının hakemliklerini ise Karasu ve Kocaali bölge hakemleri Mert Elbahadır, Önder Demir, Ahmet Tarık Soygün ve Aziz İbrahim Kazdal yapacak.

 

Cevherlerimiz ortaya çıkıyor

 

Spor faaliyetleri hakkında bilgi veren ve “Uzun yıllardan beri devam eden bu anlamlı çalışma hem sporun öğrenciler arasında yaygınlaşması açısından hem de hareketsiz yaşama karşı mücadelede olumlu gelişmelere imza atıyor” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan “Bu müsabakalar ile kendi içimizdeki gizli sportif cevherleri de ortaya çıkarma fırsatı buluyoruz. Sportif faaliyetlerde İlçe Spor Müdürlüğümüz ile ortak hareket ederek sürekliliğini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

7 bin öğrenciye lisans

 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ise “Bu yıl 13 branş ve 55 kategoride müsabakalar ortaya konulacak. Sportif başarılarda Karasu, il sırlamasında birinci sırada yer aldı. Bu yılda başarımızı korumak ve Karasu’yu yeniden en başarılı ilçe yapmak istiyoruz. Geçen yıl 7 bine yakın öğrencimize lisans çıkarttık. Bu da toplam öğrenci sayımızın yüzde 64’ü demek oluyor. Bu sene aynı oranı yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.