KarasuHaberleri.com - Esra Angün'ün haberi

Karasu Anaokulu ve Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu, Çarşamba günü gerçekleştirdikleri bir çalışmayla takdir topladı. 24 Ocak tarihinde Elazığ merkezli gerçekleşen depremin ardından seçilen kardeş okullara anaokullarının minik öğrencileri, kendi elleriyle hediyeleri paketleyip kargoladı. Öğrencilerin oyuncak paketleme işlemine okul müdürleri ve öğretmenler ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da yardım etti. “Başkalarının acısı bizim her için her zaman acımız olmuştur” diyerek sözlerine başlayan Çetin Turhan, “Sadece kendimiz için değil, sıkıntıya düşen başka ülkelerin insanlarına da çare olmuşuz” beklinde belirtti.

 

Psikolojik destek sağladılar

 

Elazığ ve Malatya depreminde mağdur olan yavrularımıza hem psikolojik bir destek vermek hem de buradaki çocuklarımıza yardımseverliği biraz daha yaşatabilmek maksadıyla okullarımız çok güzel bir çalışmaya imza atmış” şeklinde konuşan Turhan, “Başta okul müdürlerimiz olmak üzere, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimize, bizi destekleyen velilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir çalışma olmuş. Bu vesileyle tekrardan, orada hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara da sabır diliyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu, Elazığ Nene Hatun Anaokuluna 230 oyuncak hediye etti.

 

Amaç çocukları sevindirmek

 

Çalışmaya ilişkin açıklamada bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Sakarya’daki anaokulları olarak Elazığ’dan birer kardeş okul belirledik. Orada bulunan çocuklarımızı sevindirmek maksadıyla, milli birlik ve beraberlik simgemiz başta olmak üzere bayrak ve ay yıldızlı balon ile birlikte içerisinde oyuncakların yer aldığı hediyeler hazırladık. Kardeş okulumuzla iletişime geçtik ve gerçekleştirdiğimiz bu çalışmadan çok memnun kaldıklarını belirtti. Bu da bizi son derece mutlu etti. Biz onlara hediye değil, sevgimizi gönderiyoruz” şeklinde konuştu. Elazığ Sağın Anaokulunda 100 öğrenciye hediyelerini gönderen Karasu Anaokulu Müdürü Neval Bilgin ise, “Hediyelerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğü takdim edecek. Amacına ulaşacağından eminiz. Çocukları mutlu etmek adına biz de öğretmen ve velilerimizle birlikte böyle güzel bir çalışmaya adım attık” ifadelerini kullandı.