21 Mart Perşembe günü itibariyle seçim yasakları başladı. İktidar partisinin Karasu adayı, yasaklar öncesinde olduğu gibi yasak sonrasında da günlük programlarını hem şahsi seçim hesabından hem de partisinin sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Başkan Sarı’nın, seçim programında teravih namazlarını yazması önce dikkat çekti. Bakıldığında teravih bir ibadettir. Seçim programına alınması ibadet olarak mı yoksa siyasi bir çalışma olarak mı yapıldığını akıllara getiriyor. Şimdi başka bir aday kalkıp, seçim programına beş vakit namazı ve tuttuğu orucu da yazsın mı?

Bununla kalmayan dikkat çeken taraf bir de kamu kurum ziyaretleriyle süsleniyor. Önce jandarmaya gidiliyor, siyasi bir çalışma maksadıyla ve fotoğraf veriliyor, seçim propagandası kapsamında paylaşım yapılıyor.

Daha da ileri gidilerek okullar ziyaret ediliyor ve yine devlet kurumu çatısı altında yapılan siyasi bir toplantı yine siyasi parti hesaplarında seçim çalışması olarak paylaşılıyor.

Sayın başkan, elbette ziyaretlerinizi yapabilirsiniz. İkili, üçlü veya daha kalabalık görüşmeler yaparsınız. Fakat YSK’nın karar maddelerini de ayaklar altına almanız bir hukukçu olarak size ne kadar yakışıyor? Bunu hiç düşündünüz mü?

Ya da iktidar partisi olmanın gücüyle bunu normal mi karşılıyorsunuz?

21 Mart itibariyle reklam, anket ve tanıtımlara dahi kısıtlamalar getirilirken okullarda, mabet ve kışlalarda seçim çalışması yapmak genel olarak yasak değil mi? Siz hukukçusunuz. Ne diyor Yüksek Seçim Kurulu (YSK)?

YSK Karar no :2023/1561

b) Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerde askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılmayacağına (298/51-son).

I) seçim süresince yapılmayacak işler

a) 298 sayılı Kanun’un 62’nci maddesinde sayılanlarla, kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetlilerin seçimlerde de tarafsızlıklarını korumak zorunda olduklarına (298/63-1)

Şimdi savunmanızı biliyoruz, “Biz belediye olarak gittik, bahçe sorunu, bilmem yol sorunu vardı” denilecek. Geçelim onu. Seçime 10 gün kala mı geliyor bu dokunuşlar akıllara? Hadi öyle diyelim, ilçe teşkilatı sayfasında paylaşılması çok mu doğal bu BELEDİYE amaçlı ziyaretin. Yapmayın lütfen.

Eeeee hukukçu sayın başkan, böyle iyi mi? Siz hukuku yok sayarsanız vatandaş ne yapsın? Olmuyor, yakışmıyor! Kışlaya, okula, camiye siyaset sokmayın bari.