-

Hürriyet Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağının yeniden gündeme gelmesiyle birlikte Mahalle Muhtarı Cumhur Özkan ve mahalle sakinleri, Vali Kaldırım’ı ziyaret ederek süreç hakkında bilgi verdi ve Vali’den destek istedi.

Süreçte, mahkemenin geçtiğimiz kasım ayında yürütmeyi durdurma kararı aldığı taş ocağıyla ilgili, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü daha önce verilen “ÇED gerekli değil” kararının halen geçerli olduğunu ilgili kurumlara resmi yazıyla bildirdi. Yıllardır taş ocağının yapılmaması için girişimlerini sürdüren mahalle sakinleri bu gelişmenin ardından yeniden harekete geçti.

İPTAL İÇİN UMUT OLDU

Vali Çetin Oktay Kaldırım da Cuma günü Karasu Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürüyle görüşerek durum hakkında bilgi aldı. Kaldırım daha sonra da Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cumhur Özkan’ı makamında kabul etti. Muhtar Özkan, Vali Kaldırım’ın taş ocağı için olumsuz düşünmesinin kendileri için umut olduğunu ve taş ocağı projesinin iptaliyle ilgili de umutlandıklarını belirtti.

Konu ilk gündeme geldiği zaman Belediye Başkanı İshak Sarı’yı ziyaret ettiğini söyleyen Muhtar Cumhur Özkan, “Başkanımızı ziyaret ederek sorunları ilettik. Daha sonra Kaymakamımız ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’müzü de ziyaret ederek yaşanılanları anlattık. Son olarak Valimiz sayın Çetin Oktay Kaldırım, bizi makamında ağırladı” dedi.

VALİ, KARASU’YA GELECEK

“Vali Kaldırım’ın projeye karşı görüşü olumsuz. Bu konuda bize yardımcı olacağının sözünü verdi” diyen Özkan, “Şu anda taş ocağı bitmiş durumda ama dava halen görülüyor. Hukuken bitmiş değil. Sayın Vali, gerekli yerlere talimatın verildiğini ifade etti. Kendileri, en yakın zamanda mahalleyi ziyaret edeceğini de belirtti” diye konuştu.