KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


Geçen yıl Karasu’da ilki düzenlenen Mübarek Üç Aylar Çocuk Şenliği, bu yıl da yoğun katılıma sahne oldu. Karasu esnaflarından Aziz Çabuk tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik, adeta bir çocuk festivali havasında geçti. Palyaço gösterileri, yüz boyama etkinliği ve şekilli balonların dağıtılmasıyla renkli görüntülere sahne olan şenlikte çocukların ilgisini en çok ücretsiz abur cubur ikramları çekti. Perşembe günü Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen Mübarek Üç Aylar Çocuk Şenliği, Merkez Yeni Camii Müezzini İsmail Çakıllı’nın seslendirdiği ilahilerle süslendi.

 

Nesillere aktarmamız gerekiyor

 

İkinci çocuk şenliğini Karasu Kültür Turizm Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediklerini belirten Aziz Çabuk, “Bir farkındalık oluşturmak amacıyla gençlerimizin ve çocuklarımızın böylesine anlamlı bir günü idrak etmelerini istediğimiz için bu etkinliği ikinci kez gerçekleştirdim. Bundan sonra da devam ettirmek ve her üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili günü çocuklarımızla mutluluğumuzu paylaşmayı düşünüyorum” dedi. Bu yıl da ilginin büyük olduğunu ifade eden Çabuk, “Çocuklara, gençlere hem geleneğimiz olan kandilleşmeyi hem de bu mübarek gecenin anlamını ve maneviyatını aktarmamız gerekiyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Güzel bir başlangıç olsun

 

Şenliğe katılım gösteren ve Müftülük personeli ile birlikte çocuklarla yakından ilgilenen Karasu Müftüsü Mustafa Aydın ise “Üç ayların ilk gecesi olan bu mübarek gece öncesi çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu mübarek geceyi çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi tanıtabilmek adına onların anlayabileceği ve dikkatlerini çeken bir programı şenlik havasında sunan Aziz Çabuk’a biz de Müftülük olarak destek verdik” şeklinde konuştu. “Her güzel şeyin bir başlangıcı var. Bu etkinlik ile çocuklarımız için de üç ayların güzel başlamasını temenni ediyoruz” diyen Aydın, “Başta Karasu halkı ve çocuklarımız olmak üzere tüm İslam aleminin dualarının kabul olmasını temenni ediyoruz” ifadeleriyle de halkın kandilini kutlamayı ihmal etmedi.