-

Karasu Kaymakamlığı koordinesinde Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konulunu “Narkorehber ve Narkoanne” eğitim semineri düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan eğitim seminerinin sunuculuğunu Polis Memuru Canan Albas üstlendi.

Ardından uyuşturucu bağımlılığı ve mücadele konulu video izletildi. Seminerde Sakarya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Gürkan Eskikent, Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Psikolog Rumeysa Kaya ile Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Asb. İzzet Vural; uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konularıyla ilgili kendi alanlarında sunum yaptı.

Seminere Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yüksel, Cumhuriyet Savcısı Furkan Kafalı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Seminerde toplumu uyuşturucudan koruma çalışmalarına daha etkin destek verebilmeleri amacıyla bilgi aktarıldı ve “Uyuma” isimli telefon uygulamasının önemine dikkat çekildi. Seminerin ardından fotoğraf sergisiyle uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konusu desteklendi.

Cuma günü saat 14:00’da Sosyal Gelişim Merkezi’nde bu kez kadınlara yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “Narkorehber ve Narkoanne” eğitim semineri verilecek.