Yıllarca; gazete ve dergi sayfalarında ya da televizyonlarda burç üzerinden öngörüler okuduk, dinledik. Aklımız pek yatmasa da 12 tip insan olduğuna, yine de yorumları merakla bekledik; ama şimdi biri çıktı diyor ki: insanların burcu yoktur.

 

Herkes yanlış biliyor, bir ben mi doğru biliyorum! Sevgili hocamın da dediği gibi, bir yanlışa,10 milyon insanın doğru demesi, onun doğru olduğu anlamına gelmez. Şimdi bakalım; peki burç yoksa ne var?

 

İnsan sayısı kadar Astroloji haritası var! Astroloji kişiye özeldir, insan sayısı kadar astroloji haritası vardır. Etrafınıza bakın, her insanın ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz; özelliklerimiz, düşünce yapımız ve hayat sınavlarımız bambaşka.

 

Yaşamda bu kadar birbirinden farklı olan insan, astrolojide nasıl olduysa 12 burca indirildi; yani 12 çeşit insan var gibi anlatılmaya başlandı, başlandı diyorum; çünkü 200 yıl öncesinde böyle değildi, mesela herhangi bir padişahın burcunu neden bilmiyoruz?

 

Burcum dediğimizi aslında Güneşin bulunduğu yerdir. Öncelikle şunu bilelim ki  ‘burcum’ dediğimiz şey sizin kişisel astroloji haritanızda Güneşinizin bulunduğu yerdir ve bu size astrolojinin vereceği bilgiler acısından sadece 5lik bir fayda sağlar; oysaki amacımız neden 100 fayda sağlamak olmasın?

 

Kadim ilimde, astroloji sembolizması açısından tam 7 tane gezegen vardır: bunlar Satürn, Jüpiter, Güneş, Merkür, Mars, Venüs, Ay; yani tıpkı Güneş burcumuz gibi; Venüs burcumuz da var, Satürn burcumuz da.

 

Mesela; bir erkeğin, astroloji haritasında Venüs’ünün bulunduğu burç, onun nasıl kadınlardan hoşlandığını gösterir. Kadın haritasında ise; ilişkilerini nasıl kurduğunu ve karşı tarafı nasıl etkilediğini göstermektedir.

 

Satürn; bizim hayatta en çok zorlanacağımız yeri gösterir. Merkür; aklımızı nasıl kullandığımızı, Ay; duygularımızı ve annemizi, Güneş; ise kişiliğimiz ve babamızdır, yani sadece Güneş burcunuzu bilerek bütünü görmek tabi ki imkânsızdır!

 

Astroloji kadim bir ilim;  İnsan hayatı hakkında çok derin bilgiler verir. Kişiyle ilgili kendisinin bile ayırdında olmadığı sorunlarını, yeteneklerini ve en önemlisi tekâmül için ne yapması gerektiğini, Yaratıcı izin verdiği ölçüde söyler.

 

Bu kadar bizi bize anlatan bir konuyu, tek burç üzerinden incelemek, astrolojinin asıl değerini düşürüyor maalesef.  Peki, hiç mi genel yorum yapılmaz? Yapılabilir; ama yorumun çok genel olduğunu sizi belki de etkilemeyeceğini hesaba katarak dinleyebilirsiniz.

 

Yorum dinlemek için sadece yükselen burç genel yorum yapıldığında da aylık ve yıllık yorumlar şeklinde yapılmalıdır, günlük haftalık yorumlar işimize yaramaz ve öngörüler sadece yükselen burç üzerinden yapılmalıdır.

 

Siz de kendinizi daha iyi tanımak için kaliteli bir astrologdan danışmalık almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.  Ben danışmanlık aldığımda hayatım değişti, bakarsınız sizin de değişir. Sevgiler…