28 Ocak’ta Aslan Burcu’nun 9 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Aslında her ay bir yeniay ve dolunay olur. Bunlar tutulmalar gibi etki yaratmazlar ama bu Aslan dolunayı diğer gezegenlerden aldığı açıda kaynaklı oldukça etkili olacak.

Aslan Burcu’nun yönetici gezegeni Güneştir ve tıpkı onun gibi parlamayı anlatır. En temel anlamda sahnede olmak görünmek ve alkışlanmak ister, çok güçlü bir egosu vardır.

Her burçta olduğu gibi Aslan burcunun da iyi ve gölge yanları var. Bu dolunay sırasında da Aslan burcunun gölge yanlarından sınanıp daha pozitif taraflarına gitmek için uyarılacağız aslında.

Aslan yaratım güçü en yüksek olan burçtur. Hem sanat alanında hem de isteği şeyleri elde etme anlamında muhteşem bir duygu ve düşünce yapısı vardır. Gözümüze güzel gelen bizi mutlu eden, eğlendiren ve yüzümüzü çevirdiğiniz şeyleri anlatır. Ateş elementinin sabit burcu olduğu için bir şeyi başlatma ve ne istediğini net olarak bilme Aslan burcunun özellikleridir. İstemek ve elde etmek konusunda üstüne yoktur.

Aslan Burcu çok fazla benmerkezcidir, kraldır kraliçedir, onun sahnesini kimse alamaz ve sahnesini kimseyle paylaşmak istemez, her zaman ayrıcalıklı olduğunu hisseder. Bu dolunay bize ben değil biz dememiz gerektiğini anlatacak. Biz dememiz, toplumu daha çok düşünmemiz için gereken olaylar ne ise onları yaşayacağız.

Belki ego savaşları yaşayacağız, kendinizi üstün gördüğümüz bir konuda haddimizi bildiren birileri çıkacak karşımıza. Bu noktada kaybettik gibi görünse de biz olarak tekrar doğmanın zaferiyle ve o birlik olma haliyle hayatımıza devam edeceğiz.

Tutulma sırasında Ay Aslan burcundayken Güneş ve Jüpiter tam karşıt burcunda yani Kovada olacak. Bu durum Kova burcu özelliklerinin baskın olmasına neden olacak.

Aslan Burcu aynı zamanda Türkiye Astrolojik haritanda 2. Evde kalıyor. Para konuları gündemde olacaktır. Ekonomiyle ilgili bir netleşme, vergiler ve borsa ile ilgili nihai bir karar alınabilir.

İlgi alanım olmadığı için borsa ile ilgili bir öngörü yapmıyorum. Ama şunu söyleyebilirim Altın Aslan Burcu’yla ilgili olduğu için bir değişim olacaktır ve ülkenin ekonomik durumda gizli saklı olan durumlar ortaya çıkacaktır. Dolunay ışığı karanlığı aydınlattığı gibi gizli konuları aydınlatacaktır.

Sahne insanlarını, moda ve sosyete tarafını da anlatır. Bu dönemde ünlü kişilerle ilgili çok net bitişler olabilir.

Yükselen Aslan ve Kovalar özellikle ikili ilişkilerde gündemleriniz olacaktır. Boğa ve Akrep burçlarında dikkatli olsun.

Bu yazıda bahsettiğim burçlar sizin astrolojik haritanızda bulunan güneşin konumu değildir. Yani Aslan Burcu dediğimde sizin Aslan Burcu olmanıza gerek yok etkilenmek için. Haritanızda illaki bir alan Aslan Burcu olacaktır.