İSHAK SARI, ECEVİT KELEŞ'E CEVAP VERDİ (izle):

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’in, “Karasu’da kişiye özel imar” başlığıyla yayınladığı ve Karapınar ile İhsaniye mahallelerindeki mera arazilerini konu alan açıklamasına Belediye Başkanı İshak Sarı, yanıt verdi. İlçe basınını ağırlayan Başkan Sarı, konuya cevap niteliğinde bir basın toplantısı düzenledi. Başkan İshak Sarı, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

KENDİLERİ DAHA İYİ ANLIYOR

“CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, rant meselesinden kendisi daha iyi anlıyor. Karasu ile ilgili bir konu olduğunda, meseleyi ranta bağlıyor. Rant meselesiyle kafayı bozmuş. Bu işten anladıkları için ilk gördükleri konuyu ranta bağlıyor. Bir meclis üyemizin sorması üzerine, meclis toplantısında konuyla alakalı açıklama yaptım. Tekrar, kendini gündeme taşımak için ya da birilerinin bu işleri kovalaması sebebiyle aynı konuyu gündeme getirmiş.

İl Başkanı, sosyal medya siyaseti yapıyor. Ya bu işten anlamıyor ve sosyal medyadan alarak yorumluyor ya da buradan birileri kendi işine geldiği gibi bir açıklamayı ona yapıyor. Sakarya’da rantla alakalı olarak ismi yan yana konulabilecek en son kişi bile değilim. Bu konuda çok net bir cümle kullanıyorum. Ecevit Keleş, bunu böyle bilsin.

MUHTARIN BİLGİSİ VAR

Keleş, ‘Burada muhtar yok, muhtarın haberi yok' gibi söylemlerde bulunmuş. İhsaniye Mahallesi muhtarının bilgisi var. Spor kompleksi için İl Spor Müdürü’nün oraya geldiğinde de muhtar yanımızdaydı. Meclisten sonra muhtar yanımıza geldi ve yatırımı istediklerini söyledi.

Yapılması planlanan spor kompleksine ilçemizin ihtiyacı var. Mevcut stadı bu komplekse taşıyıp, stadın yerine de kapalı olimpik havuz yapılmasını planlıyoruz. İhsaniye’de bu nedenle imar planı çalışması başlattık. Şu an dikenlik ve çalılık, bataklık olan alanı da bu kompleks için düşündük. Alanın da yasal olarak mera vasfının değiştirilmesi gerekiyor. Farklı parseller de var. Ufak çaplı bu parça arsaların da mera vasfından çıkarılması gerektiği için değiştirilmesini istedik.

KENDİLERİ RANT PEŞİNDE

Birileri de buna ‘kamuya rant’ tabirini uydurarak söylüyor. Biz, ilçeye değer katacak işler peşindeyiz. Daha önce çıkış yapmayanlar, şimdi istifade edemedikleri rantlarla ilgili iftiraya gidiyorlar. Aslı astarı olmayan bu iftiraları kınıyorum. Kişi, bunu ispatlamakla mükelleftir. İspatlayamıyorsa iftiracıdır. O lafları da kendisine iade ediyorum”

ECEVİT KELEŞ NE DEMİŞTİ?

Keleş’ten İhsaniye Mahallesi’ndeki imar değişikliğine tepki Keleş’ten İhsaniye Mahallesi’ndeki imar değişikliğine tepki