İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışma ve sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, bir basın açıklamasında bulundu. İsrail’in eline Müslüman kanı bulaştığına vurgu yapan Coşkun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail, 2008-2020 arasında 120 bin 286 Filistinliyi öldürdü. Bu süreçte ölen İsrailli sayısı ise 5 bin 548. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2008 yılında başlayan çatışmalarda 3 bin 202 Filistinli hayatını kaybetti. 2014 yılında ise 18 bin 860 Filistin vatandaşı katil İsrail’in hedefi oldu. En ağır kayıp ise 2018 yılında verildi ve tam 31 bin 558 Filistinli katledildi.

KINAMA YETERLİ DEĞİL

İsrail, bölgemiz ve tüm dünyanın huzur ve barışı için en büyük tehdittir. Bugüne kadarki sözlü kınamaların hiçbiri İsrail’in Filistin’deki işgali ve katliamlarını engelleyememiştir. Her seferinde görülmüştür ki İsrail, sadece ama sadece güçten anlamaktadır.

Bu hususlar dikkate alındığında Hamas’ın, terör devleti İsrail’in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasına ve vahşi saldırılarına karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu da Filistin halkının kendini savunma hakkı kapsamında değerlendirilmelidir”