Yayımladığı basın açıklaması ile hedeflerini ve vizyonlarını halk ile paylaşan Saadet Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Kerim Ali Aksoy, mahalle ziyaretlerinde ve esnaf gezilerinde belirttiği gibi Karasu’yu kendilerinin değil, Karasu halkının yöneteceğini bir kez daha dile getirdi. “Yönetimde herkes söz sahibi olacak. Bizim projelerimiz halkın elzem ihtiyaçları olan gereksinimlerdir. İnternetten bulma projelerle değil, Karasu’nun olması gereken yeri hedefleyen plan ve hedeflerimizle yola çıktık. Elbette somut projelerimiz var. Fakat güzel Karasu’muzun acil ihtiyaçları köprü, park, kafe değil. Sosyal, kültürel ve görsel projelerin de zamanı gelecek. Bunlar zaten bir belediyeciliğin asli görevleridir. Önemli olan Karasu’yu nasıl ve nereye getireceğimizdir. Halk, karşılarına gelen adaylara bunları sormalıdır” dedi. Aksoy, hedeflerini ve belediyecilik vizyonlarını şöyle sıraladı:

 

* Dürüst, adil ve ilkeli yönetim, bizim yönetim anlayışımızın en temel unsuru olacak.

 

* Halkına karşı dürüst olmayan bir yönetim halkı mağrur değil mağdur eder. Küçük hesaplar ile seçim odaklı vaatlerle halkımızı mağdur etmeyeceğiz.

 

* Adalet olmayan yerde nizam olmaz. Her işte adaleti göz edecek, ilçemizde adil bir nizam kuracağız. Hizmette, yatırımda, harcamalarda ve istihdamda adaleti tesis edeceğiz.

 

*Karasu’muzda temiz bir sayfayı hep beraber açacağız. Söylemlerini tamamen yalan ve iftiraya dökerek seçim yarışında mücadele verenler bilsin ki; bu halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz sadece Hakk’ın rızasını gözetmek için siyasette varız. Zerre kadar menfaat gözetmiyoruz.

 

* Biz istiyoruz ki, Karasu’da yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu ilçede yaşayan tüm insanların yararına olsun. Bunları yaparken de bireylerin, tabiatın, eşyanın ve hayvanların da hakkını unutmayacağız.

 

* Karasu; gerek konumu, gerek demografik yapısı, gerekse de tarım ve sanayi şehri oluşuyla bir küçük Türkiye prototipidir. Karasu’yu anlamak ve yönetmek, esasen Türkiye’yi de anlamak ve yönetmek demektir. Biz hadiseye bu pencereden bakmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. 

 

* 80 milyonluk bir ülkenin, yaklaşık 80 bin nüfuslu bir ilçesiyiz. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan bir Türkiye neyse, Karadeniz ve İstanbul’u birbirine bağlayan bir Karasu da işte odur. Bu bağlamda hem tarım, hem hayvancılık hem de sanayi ülkesi olan Türkiye gibi aynı özelliklerde bir Karasu inşa edeceğiz.

 

* Karasu, Türkiye’nin uzun vadedeki hayallerinin gerçekleşebilirliği konusunda bir simülasyon değeri taşıyor. Tüm renk ve desenleri ile; otomotiv sektöründeki ciddi gelecek yatırımlarıyla, zirai faaliyetleriyle, lojistik güzergah oluşu ve liman şehri olan karasu adeta bir cazibe merkezidir. Sahip olduğu değerlerle sadece Sakarya için değil, emin olun Türkiye için göz ardı edilemez bir değere sahip. İlçemizin dünyayla entegrasyonunu sağlayacak devasa projelerle hizmete talibiz.

 

Herkes yönetimde söz sahibi olacak

 

Hedef ve vizyonlarını bu şekilde sıralayan Aksoy, son olarak şu ifadeleri kullanarak basın açıklamasına son verdi: “Bu ilçeyi kadim prangalarından kurtaracak, belli rant çevrelerinin, belli konsorsiyumların çiftliği olmaktan çıkaracağız. Biz yönetmeye değil, düzeni değiştirmeye talibiz. Kenti sadece ayda bir defa düzenlenecek belediye meclisleriyle değil kurulacak olan komisyonların ve bu komisyon toplantılarının halka açık olarak halkın da önerileriyle idare edilmesini sağlayacağız. Bir kenti sadece ayda bir defa toplanacak bir bilemediniz iki oturumla yönetemezsiniz. Kentin dinamiklerinden STK’larından faydalanmanız gerekir. Bunun için de halkı yönetimde söz sahibi yapmanın yolunu ararsınız. Biz de bunu başaracağız. Karasu’da yaşayan ben Karasuluyum diyen herkes yönetimde söz sahibi olmalı ve olacak. Kuracağımız komisyon çalışmaları ile halkın daha fazla elini taşın altına sokup sorumluluk almasını ve hesap sormasını sağlayacağız. Halk denetleyen olacak. Kendisine yapılacak olan hizmeti kontrol edecek halk. Bunun içinde Belediye içerisinde oluşturacağımız komisyonlarla halkımız doğrudan irtibatlı ve entegre şekilde çalışacaktır. Komisyon toplantılarına katılım sağlanabileceği gibi komisyona da öneri verebilecektir”