Cuma günü düzenlenen kahvaltı programında Karasu basınıyla bir araya gelen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, gündeme yönelik fikir alış verişinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş’ın da hazır bulunduğu programa, Karasu basını tam kadro katılım gösterdi. Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Sarı, çarpıcı açıklamalarda da bulundu. İlk olarak Karasu Belediyesi birim müdürlükleriyle ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Tolga Eray’ın rahatsızlığı nedeniyle işlerin aksamaması için yerine yine aynı birimde görev yapan Ali Güz’ü getirdik. Birimlerimizdeki müdür yardımcılarımız, ihtiyaç anında müdürlerimizin yerine görevi sürdürebilecek düzeyde. Bu nedenle müdürleri olmayan birimlerimizde hizmet aksaması yaşanmıyor. Yakın zamanda Yazı İşleri Müdürlüğü’nde görevli personelimiz, Kocaali’ye giderek görevini sürdürecek. Onun yerine diğer bir personelimizi getireceğiz. Yeri boşalan personelimizin, yerine takviye yapacak sayıda personele sahibiz. Bu nedenle birimlerimizde bir aksama söz konusu değil” şeklinde konuştu.

 

İşçi çıkartılmayacak

 

Belediyemiz bünyesinde olması gereken personel sayısı 112 iken, şu an 242 personele sahibiz. Kilometre kare olarak büyük bir ilçeyiz. Hizmetlerin yürümesi için bir standart belirledik ve bu personel sayısını yeterli bulduk. Bu nedenle de tasarruf amaçlı işçi çıkartmalarına son verdik” diyen Başkan Sarı, en çarpıcı açıklamasını işçi çıkartılması konusunda yaptı. “Artık personel fazlası gerekçesiyle işçi çıkartımı olmayacak. Elbette işini gözle görülür şekilde savsaklayan, işinden ayrılmak isteyen olursa, bunun için bir şey yapamayız” ifadelerini kullanan İshak Sarı, “İş akitlerine son verilen kişiler geri işe alınmayacak, mahkeme kararıyla işe dönme kararı olan kişileri de tazminatlarını ödeyerek geri dönmesine izin vermeyeceğiz”  diye konuştu.

 

E-Belediye geliyor

 

Yeni bir uygulama hakkında da bilgi veren Sarı, “Performans esaslı bir sistem getirmeye hazırlanıyoruz. Örneğin, hangi birim personeli performansında başarılı bir grafik çizerse görevine devam eder. Performansı düşük olan personelin ise birimi değiştirilerek performansının artması sağlanır. Personelin yanı sıra vatandaşın dijital platformu kullanarak hizmet alacağı bir sistem de düşünüyoruz. Herkesin cebine indireceği e-belediye uygulaması ile sorularına ve şikayetlerine çözüm olacak, dilekçelerini verebilecek, kendilerine dönüş sağlanacak bir sistem getireceğiz” dedi.

 

Kale projesi sırada

 

Karasu Kalesi’nin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili de bir açıklamada bulunan Başkan İshak Sarı, “Karasu Kalesi’ni öncelikle görmek ve tarihçi arkadaşlarımızla birlikte yerinde inceleme yapmamız gerekiyor. Yapılan çalışmayı da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne sunarak destek almayı düşünüyoruz. Doysa önümüzde ve kapağını kaldırdık ve ilçe gündemimizin yoğunluğu nedeniyle dosyayı önem sırasına koymuş bulunuyoruz. Önem sırası gözetmeden çalışmalarımızı yürütürsek, hiçbir şey yapamamış oluruz. Karasu Kalesi’ni kazandırıp, Karasu’nun bir değeri haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gelir artışı olacak

 

Sarı, son olarak ekonomik krizden çıkıldığı taktirde, projelerin bir bir hayata geçirileceğini de sözlerine ekleyerek “Beklediğimiz Yerel Yönetimler Yasası geldiği zaman, ilçe belediyeleriyle birlikte elimiz daha güçlü olacak. Büyükşehirlerdeki gelirler ve illere göre gelir dağılımı da eşit hale gelecek bir çalışma da mevcut. Bu çalışma yürürlüğe girdiğinde Karasu’nun İller Bankası’ndan geliri de ikiye katlanacak. Sıradaki projelerimiz de bu sayede hayat bulacak” dedi. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, sözlerini “Tasarruf döneminde asli görevler sıradayken kültürel projelere öncelik veremediğimiz için de üzüntü içerisindeyiz” diyerek tamamladı.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün

 

TOPLANTIYA AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: