Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mithat Kandil, Karasu’nun Denizköy Mahallesi’nde denize sıfır konumda bulunan ve bir tarikata ait olduğu iddia edilen kaçak tatil köyü hakkında Karasu Belediyesi’ne soru önergesi verdiklerini belirtti.

Kandil, tatil köyü yanında yaptığı çekimde, “Adeta bir kaleyi korurcasına yapılmış yüksek duvarlar, onlarca kamerayla çevrilmiş. İçerisinde lüks villalar olan hatta aqua parkı olan ve denize sıfır yapılmış 70 bin metrekarelik alana bir tatil köyü yerleştirilmiş. Buna kimler izin vermiş? Neden yıkılmıyor?  Bununla ilgili Karasu Belediyesi’ne önergemizi verdik, cevaplarını bekliyoruz” diye konuştu.

SADECE PARA CEZASI

Meclis Üyesi Mithat Kandil, “Karasu sahil merkezindeki binaları yıkmaya çalışan belediye, Denizköy’de bulunan cemaate para cezası dışında bir işlem yapmıyor. Yıkılması gereken bu kaçak yapıların yıkımı neden gerçekleştirilmiyor? Bu ülke, cemaatlerden çok çekmedi mi? 15 Temmuz hain gecesini ne çabuk unuttu yöneticiler? Bu cemaatlerin ne üstünlüğü var? İmarsız bir alanda tatil köyü yapmak için cemaat mi olmak gerekiyor?” diye sordu.

“Yeni Mahallesi’ndeki kaçak yapıları yıkmak için hemen hemen her gün tutanak tutturan belediye başkanı, bu kaçak tatil köyüne hiç zabıta memuru göndermiş midir?” diyen Kandil, sözlerini “Kaçak yapının sahibi olan cemaat mensupları, Karasu Belediyesi’nden hangi müdürler ile bu alanın temizlik, su, kanalizasyon işlerini karşılıyorlar?” diyerek tamamladı.

Mithat Kandil Tarikat Tatil Köyü F2

Mithat Kandil Tarikat Tatil Köyü F1

Editör: Nevtan Angün