Kara açıklamasında, “Biz ittifak olmayacakmış gibi seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yarın ne gösterir bilinmez ancak şu an için ne genel merkezden ne de il yönetiminden bize bu yönde bir şey söylenmedi” dedi. Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden Ak Parti ile MHP arasındaki ittifak girişimlerinin içinde Sakarya’nın yer alıp almayacağı merak ediliyor. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, gündemlerinde ittifak konusu olmadığını belirterek, “Biz teşkilat olarak kendi başımıza seçime gidecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kısacası işimize bakıyoruz” dedi.

 

Centilmence bir yarış olacak

 

Teşkilat olarak genel merkezden gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kara, “Biz çalışmalarımızı Genel Merkez ve İl Teşkilatı talimatları doğrultusunda yaparız. Kendi başımıza hareket etmemiz söz konusu değil. İl Yönetimimiz de diğer ilçe teşkilatlarımız da ittifak olmayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak önümüzdeki süreç ne getirir, Genel Merkez nasıl bir karar alır? Onu da zaman gösterecek. Biz şimdilik kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Seçim çalışmaları esnasında da hassas davranacaklarını ifade eden Münir Ali Kara, “Bu seçim diğerlerinden çok daha farklı olacak. Milliyetçi Hareket Partisi ittifak ruhuna başından bu yana sadık ve hassas davranmıştır. Bu önümüzdeki seçimlerde de bu şekilde olacaktır. Pek çok kişi ittifakın yerel seçimlerde bozulacağını ve yerel seçim sonrasında da ülkede karışıklık çıkacağını ummaktadır. Ancak yerel seçimlerdeki çalışmalar ittifak ruhuna aykırı olmadan centilmence geçecektir” diye konuştu.

 

Kara “Tek biz adayın peşinden gitmeyiz”

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin önümüzdeki yerel seçim için aday tespiti konusunda da son derece hassas davranacağını ifade eden Kara, “Kamuoyunda ismi geçen pek çok partilimiz var. Bunların dışında çalışma yürüten ve bizimle temas halinde olan dava arkadaşlarımız da var. Ancak biz teşkilat olarak kimseye angaje olmayız. Tek biz adayın peşinden gitmeyiz. Koşullar şekillendiğinde aday olacak dava arkadaşlarımızla istişare eder en uygun ismi kamuoyunun karşısına çıkarırız” şeklinde konuştu.