KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Ayşenur Elmacı’nın haberi

 

 

Karasu Adatepe Mahallesi’nde 110 kişinin yaşadığı ve 25 hanenin bulunduğu Türk Köyü Sokağı’nda Koronavirüs tespit edilmesi üzerine 18 Temmuz’da sokak karantinaya alınmıştı. Türk Kızılayı Karasu Şubesi tarafından hazırlanan erzak kolileri, Karasu Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından sokak sakinlerine teslim edildi.

 

Teslimat sırasında Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin ve Türk Kızılay Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi’nin, muhtar Tuncay Tıkan ile birlikte kolileri tek tek araçlara yüklemesi büyük takdir topladı.

 

KIZILAY, HER ZAMAN SAHADA

 

Kızılay’ın pandemi döneminde ihtiyaç duyulan her alanda halkın yanında yer almaya çalıştıklarını belirten Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Karantinada bulunan mahalle sakinlerimize ihtiyaç duydukları malzemeler başta olmak üzere gıda ürünleri, hijyen malzemeleri, maske ve çocuklara yönelik ürün desteğinde bulunuldu” dedi.

 

Bu zorlu sürecin el birliğiyle atlatılacağını dile getiren Mercan, “Başta Kızılay Karasu Şubesi olmak üzere, emek veren herkesi kutluyorum. Karantinada bulunan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı karşılanmakta. Bu süreci de en sağlıklı şekilde atlatmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

İLK GÜNDEN BERİ YANLARINDAYIZ

 

Türk Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi ise, Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü günden bu yana Kızılay olarak Karasu Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Gurubu ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürdüklerini söyledi.

 

Kızılay’ın bu zor günlerde her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ifade eden Başkan Ekşi, “Karasu Kaymakamımız Aziz Mercan ile çok güzel çalışmalarımız oldu. Desteklerini asla yok sayamayız. Kendisinin öncülüğünde vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve halen daha çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

 

Adatepe Mahallesi Muhtarı Tuncay Tıkan, karantinada olan ailelere yardımların yapıldığını belirterek “Karasu Kaymakamımız Aziz Mercan’a ve Kızılay Şube Başkanı Adem Ekşi’ye desteklerinden ötürü teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: