Karasu Belediyesi tarafından borçlu vatandaşların birer birer icraya verilmesinin ardından şimdi de eksik bakiye ile atılan mesajlar vatandaşı mağdur ediyor. Karasulu vatandaşlara atılan mesajda “Belediyemizde ödenmemiş borcunuz bulunmaktadır. Gecikme zammının artmaması için ödeme yapmanızı hatırlatır, iyi günler dileriz. Borcunuz 1277.41 TL’dir Ödeme anında gecikme hesaplanacaktır” şeklinde TL tutarı değişkenlik gösteren mesajlar gönderiliyor.

Atılan bu mesajı alan vatandaş gecikme zammının ne kadar olduğundan habersiz vezneye gittiğinde karşısına çıkan 2 bin 467 liralık borçla yüzleşiyor. Bu da vatandaşın mağduriyetine sebep oluyor. Vatandaşlar, “Uzak köyden geliyoruz ya da cebimizdeki kısıtlı parayla ödeme yapmak istiyoruz. Mesaj olarak neden borcun güncel hali atılmıyor” diyerek tepki gösteriyor.

Kimi vatandaş da “Süpermarketlerde raf ve kasa fiyatının uyuşmamasını gördük de belediye de ilk kez görüyoruz. Belediye süpermarketleri denetliyor belediyenin bu eksiğini kim denetleyecek?” şeklinde ifadeler de kullanarak yetkililerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çekti.